Met 100 maken ze de Big Jump in de Leie voor een betere waterkwaliteit (Deinze)

[ad_1]

Met zijn allen eventjes opwarmen vooraleer een frisse duik in de Leie te nemen© JDV

Stipt om 15 uur springen 100 man het Leiewater in voor de Big Jump© JDV

Wie aarzelt krijgt een duwtje van aanmoediging in de rug© JDV

DEINZE

Zondagnamiddag stipt om 15 uur sprongen een 100-tal enthousiastelingen na een opwarmingssessie ter hoogte van het Sint-Poppoplein in Deinze het Leiewater in. Aanleiding was de Big Jump, die net zoals in veel andere steden werd georganiseerd door de vzw GoodPlanet Belgium en het stadsbestuur. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor een betere waterkwaliteit in de lokale waterlopen zoals de Leie. Tezelfdertijd wordt gestreefd om minder plastiek in de openbare waters te werpen.

“Met de Big Jump laten we zien dat we wel degelijk wakker liggen van de kwaliteit van onze rivieren”, zegt Milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze) die zelf het sop indook dat na een olievervuiling van een paar weken geleden terug al een stuk zuiverder is geworden. “Vanuit de stad zetten we sterk in op sensibilisatie rond afval en treden we op tegen zwerfvuil- en sluikstorters.”

“Dat we de Big Jump in de Leie doen is normaal”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “De Leie is de trots van onze stad. We maken de rivier die de stad bespoelt opnieuw maximaal zichtbaar door onze vernieuwingsprojecten in de stadskern. Tevens krijgen de Leieboorden aan de binnenbocht momenteel een onderhoudsbeurt met de bedoeling ze toegankelijk te maken voor iedereen.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230709_98168983