Meerdere huizen ontruimd om grote brand bij Albert Heijn Haarlem

[ad_1]

Vanwege de grote brand in een Albert Heijn in Haarlem zijn meerdere huizen in vier straten ontruimd. Een woordvoerder van de brandweer kon niet direct zeggen om hoeveel woningen het gaat, maar schat ongeveer vijftig. Er zijn geen gewonden gevallen door de brand. Twee medewerkers van de winkel zijn door ambulancepersoneel nagekeken omdat ze rook hebben ingeademd.

De brand brak vrijdag voor 07.00 uur uit in de Albert Heijn aan het Soendaplein, in de Indische wijk in Haarlem-Noord, een woonwijk. De brand begon vermoedelijk in een vrachtwagen die in het laad- en losgedeelte van de supermarkt stond en is overgeslagen naar de rest van de supermarkt. De brand woedt voornamelijk in het magazijn. In de winkel staat veel rook en de onderliggende parkeergarage stroomt vol met bluswater, meldt de brandweer verder. De producten in de Albert Heijn kunnen volgens de zegsman als verloren worden beschouwd. Of dat ook geldt voor het pand kon hij nog niet vertellen.

Geprobeerd wordt te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere gebouwen. Volgens de zegsman zitten aan de Albert Heijn geen andere panden vast, maar staan er wel panden dicht in de buurt.

Geen klanten aanwezig

In de winkel, die normaal gesproken op vrijdag om 07.00 uur open gaat, waren op het moment dat de brand uitbrak geen klanten, maar was wel personeel aanwezig. Iedereen kon op tijd wegkomen. De twee mensen die werden nagekeken door ambulancepersoneel, hadden volgens de woordvoerder wat dichter op de brand gestaan.

Bij de brand komt veel rook vrij. Mensen die wonen in omliggende straten (Soendastraat, Florestraat, Lombokstraat en Balistraat) is gevraagd hun huis te verlaten. De bewoners is gevraagd zelf een onderkomen te zoeken. “Als het langer duurt, gaan we kijken naar een opvangplek.” Om hoeveel mensen het precies gaat, weet de woordvoerder niet.

Wie last heeft van de rook wordt opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten en niet te komen kijken naar de brand. Er is volgens de zegsman ruim afgezet en een groot aantal wegen rondom het Soendaplein is afgesloten, waardoor mensen die komen kijken op ruime afstand staan en nauwelijks iets zullen kunnen zien, zegt hij. Er worden metingen verricht om te kijken of er andere dan bij brand gebruikelijke gevaarlijke stoffen vrijkomen.

Lees ook:

Bosbranden op Rhodos kosten reisconcern TUI zo’n 25 miljoen euro

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/?p=318345