Meer schuldzaken tegen winkelketen Big Bazar

[ad_1]

Het aantal schuldzaken tegen koopjesketen Big Bazar neemt verder toe. Volgens directeur Joost Konings van Invorderingsbedrijf Amsterdam zijn er inmiddels tien lopende dossiers in behandeling en gaan de totale vorderingen tegen Big Bazar richting de 430.000 euro.

Deze week werd bekend dat een verhuurder van een winkelpand in Goes faillissement heeft aangevraagd voor Big Bazar. Het incassobureau van Konings heeft het verzoek namens de verhuurder ingediend bij de rechtbank in Amsterdam vanwege achterstallige huur. De totale huurschuld van Big Bazar voor het pand in Goes komt neer op 20.000 euro.

Energieprijzen

De winkelketen heeft eerder al laten weten moeite te hebben om de financiële lasten te dragen, maar zegt maatregelen te treffen om de kosten te verlagen. Big Bazar wijt de problemen aan de hevige stijging van de energieprijzen na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Daardoor geven bezoekers van de winkels, ruim 120 in totaal, volgens Big Bazar minder uit dan voorheen. Bij de keten werken ongeveer 1400 mensen.

Over de winkelhuur voor het pand in Goes lopen inmiddels onderhandelingen tussen Big Bazar en Konings, al gaat dit volgens de laatstgenoemde “lastig”. Het incassobureau laat weten dat Big Bazar heeft aangegeven de huurovereenkomst voor het pand in Goes te willen afkopen. Maar voor de verhuurder is dit geen optie omdat de belegging in de winkel in Goes haar dagelijkse broodwinning betreft. Ze zou zelf in de problemen raken wanneer er geen huurinkomsten meer binnenkomen.

Positieve ontwikkelingen

Toch zijn er volgens Konings ook positieve ontwikkelingen. Hij heeft aan Big Bazar-eigenaar Heerke Kooistra aangeboden te onderzoeken of hij namens meerdere schuldeisers tegelijk kan bemiddelen. “In eerste instantie heeft Kooistra mij laten weten hier zeer welwillend tegenover te staan, dus dat stemt hoop.” Konings heeft daarnaast de indruk dat de Big Bazar-eigenaar er alles aan wil doen om de winkelketen te redden. “Hij kwam op mij over als een zakenman die weet waar hij mee bezig is”, aldus Konings. “Ook wil hij naar mijn kantoor komen om samen ‘koffie te drinken’ en de schulden te behandelen.”

Over de faillissementsaanvraag door de verhuurder in Goes staat op 29 augustus een zitting gepland bij de rechtbank in Amsterdam. Konings hoopt evenwel dat Big Bazar al voor die tijd betaalt.

Lees ook:

Aantal faillissementen neemt voor het eerst in drie maanden af

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/08/12/meer-schuldzaken-tegen-winkelketen-big-bazar/