Medewerkers Arriva staken door: geen treinen in Friesland en Groningen | Economie

[ad_1]

De treinen van Arriva rijden dinsdag niet in Friesland en Groningen vanwege een staking. De snelbus tussen Groningen en Leer rijdt wel, laat de vervoerder dinsdagochtend weten.

Op de Vechtdallijnen en in Limburg, de Achterhoek en Rivierenland rijden wel treinen van Arriva. Ook heeft deze stakingsdag geen gevolgen voor de busdienst van Arriva.

De stakingsdag van Arriva-personeel valt buiten de landelijke stakingsdagen van streekvervoerders. Medewerkers leggen dinsdag het werk neer, omdat de werkgevers nog geen goed bod hebben gedaan voor de zogeheten cao Multimodaal, zei Edwin Kuiper van vakbond FNV eerder.

Dat is een kleinere collectieve overeenkomst voor ongeveer dertienhonderd medewerkers van streekvervoerders die zowel trein- als busdiensten aanbieden.

Voor die kleinere cao voert personeel van vervoerder Arriva al actie op de landelijke stakingsdagen in Twente, in Limburg en rond Dordrecht. Maar in de twee noordelijke provincies zijn er dus ook acties buiten de landelijke stakingen om.

De medewerkers van bedrijven als Arriva, Qbuzz en Keolis willen niet alleen meer loon, maar ook maatregelen om de werkdruk te verlagen. Maar de cao-onderhandelingen zitten muurvast. De werkgevers hebben al meerdere keren gezegd niet te kunnen bieden wat de vakbonden eisen.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6254221/medewerkers-arriva-staken-door-geen-treinen-in-friesland-en-groningen.html