Mazarine Guilbert bevestigt goede vorm in gerenommeerde Wedau Regatta: “Onverhoopte tweede plaats” (Gent)

[ad_1]

Roeien Wedau Regatta in Duisburg

Mazarine Guilbert.© RR

Mazarine Guilbert (Gentse RS) trok vorig weekend met coach Christophe Aelman naar Duisburg, waar de befaamde internationale Wedau Regatta werd geroeid. De kersverse nationale skiffkampioene bleef het hele voorjaar ongeslagen en won meestal vlot en met ruime voorsprong. De kans dat dit na Wedau nog steeds het geval zou zijn, was bijzonder klein.

William Defraigne

Zondag ging Guilbert in haar wedstrijd nochtans onverminderd op haar elan door. Zij liet geen schijn van kans aan haar Duitse en Sloveense tegenstandsters en plaatste zich met winst voor de A-finale. Daarin moest Guilbert voor het eerst dit seizoen het initiatief aan een sterkere skiffeuse laten. De Tsjechische Anna Santruckova nam een blitzstart en leidde na de eerste 500m met drie volle seconden op de Nederlandse kampioene Lisa Bruijnincx. Guilbert keek dan al tegen een kloof van meer dan vijf seconden aan. Halfweg kon Guilbert Bruijnincx nog remonteren, maar de kloof met de Tsjechische leider bedroeg al zeven seconden. Guilbert pakte uit met een verschroeiende eindsprint waarin ze op amper drie seconden van de winnares strandde.

Guilbert was ondanks haar eerste seizoensnederlaag toch opgetogen over het resultaat. “Mijn verwachtingen waren niet al te hoog, maar ik had erg veel zin om op de Wedaubaan te varen. In de A-finale moest ik het opnemen tegen de betere skiffeuses uit Tsjechië, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Christophe loodste me met zijn uitstekende begeleiding naar een onverhoopte tweede plaats.”

Verrast door snelle start

Coach Aelman deelde graag in de euforie van zijn poulain, maar bleef anderzijds ook niet blind voor enkele tekortkomingen. “Mazarine liet zich compleet verrassen door de snelle start van de Tsjechische”, zegt de coach kritisch. “Zij zal het hoge tempo in de aanvang van de race wat langer moeten aanhouden. Vervolgens mag de kloof niet meer zo groot worden, want lengtes goedmaken in de laatste 500m zit er in zo’n sterk deelnemersveld echt niet in.”

De coach focust zich al op de volgende race van Guilbert. “Dat wordt de befaamde Holland Beker op de Amsterdamse Bosbaan. Daar zal Mazarine in de open klasse en niet bij de beloften roeien. Dit wordt de laatste wedstrijd voor het WK voor beloften. In juni werkt Mazarine ook haar examens van het tweede jaar criminologie af. Zij zal tussendoor wel rustig blijven verder oefenen en het trainingschema perfect afwerken, maar niemand kan toch garanderen dat Mazarine voor die Holland Beker in topvorm zal verkeren. Haar examens succesvol afwerken en in topconditie zijn voor het WK voor beloften worden dan wel weer onze prioriteiten”, aldus Aelman.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230518_95134126