Mathieu Demeulenaere grijpt zijn kans bij SK Roeselare-Daisel: “Je voelt hier aan alles dat bestuur ambitie uitstraalt” (Roeselare)

[ad_1]

Voetbal 3de afdeling VV A SK Roeselare-Daisel

Mathieu Demeulenaere gelooft niet dat Roeselare-Daisel nog moet vrezen voor het behoud.© Bart Vandenbroucke

SK Roeselare-Daisel speelde 1-1 gelijk tegen nummer twee Overijse, een resultaat waar ze op Schiervelde best mee konden leven. “Na onze onterechte nederlaag tegen Aalter en het gelijkspel op Elene-Grotenberge kwam het er vooral op aan niet te verliezen. Een punt tegen de viceleider is een gewonnen punt”, zegt Mathieu Demeulenaere.

Fons Vandewynckele

SK Roeselare-Daisel staat op de negende plaats met 26 punten en dat zijn er zeven meer dan de nummers veertien en vijftien Rumbeke en Wervik. “Of we ons nog moeten zorgen maken? Normaal niet”, denkt Demeulenaere. “Wie een sterk Overijse in bedwang kan houden, hoeft niet te vrezen voor het behoud. Met de kern waarover we beschikken, moeten we bekwaam zijn om ons moeiteloos te handhaven. Tegen Overijse hebben we vooral in de eerste helft bewezen dat we onze plaats in derde afdeling meer dan waard zijn. Met goed voetbal en kansen legden we de Vlaams-Brabanders het vuur aan de schenen. Na de rust, en zeker na hun vroege doelpunt, hadden we het wat moeilijker. Uiteindelijk konden we toch een verdiend punt thuishouden.”

Mathieu Demeulenaere is een van die vele Roeselaarse jongeren die van T1 Kurt Vercamp speelkansen krijgt. “Vorig seizoen kreeg ik na Nieuwjaar mijn kans en ik ging daarna niet meer uit de ploeg. In deze competitie werd mijn start verpest door klierkoorts. Dat bleef een hele tijd in mijn lijf hangen. Sedert ik opnieuw helemaal fit ben, kwam ik telkens aan de aftrap.”

Mathieu Demeulenaere versleet zijn eerste voetbalschoenen bij Westhoek. “Op mijn twaalfde maakte ik de overstap naar het toenmalige SV Roeselare”, vertelt de inwoner van Heuvelland. “Ik zou er blijven, tot Roeselare wegens financiële problemen op de fles ging. Daarna trok ik opnieuw naar Westhoek, maar niet voor lang. Zodra Roeselare-Daisel een nieuw project op poten zette, kwam ik maar al graag terug naar Schiervelde. Je voelt hier aan alles dat het bestuur ambitie uitstraalt. Met de al aangetrokken versterking moeten we volgend seizoen op z’n minst de linkerkolom ambiëren. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst moeten we nog de nodige punten bijeen sprokkelen zodat we niet in de problemen komen.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230213_94421098