[ad_1]
Het menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de tajine met kip en bloedsinaasappel en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van het Marokkaanse couscous toetje Mesfouf.
Tajine met kip en bloedsinaasappel
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 1 uur
Ingrediënten:
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- neutrale olijfolie
- 4 kippendijfilets
- ½ bos koriander
- ½ bos bladpeterselie
- 2 theelepels ras el hanout
- 300 gr. zoete aardappel
- 2 courgettes
- 2 bloedsinaasappels
- 75 gr. groene olijven, zonder pit
- 50 gr. gerookte amandelen
- Marokkaans brood
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in kwart ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Stap 2: Verwarm de tajine met een scheut olijfolie.
Stap 3: Bak de uien met de knoflook en kippenbouten op laag vuur circa 8 minuten tot de kip begint te kleuren.
Stap 4: Hak de koriander en bladpeterselie fijn.
Stap 5: Doe de ras el hanout en verse kruiden in de tajine.
Stap 6: Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg bij de kip.
Stap 7: Verdeel de courgette overdwars in repen en snijd de zaadlijsten eruit. Hak vervolgens in grove blokken en voeg toe aan de kip.
Stap 8: Rasp de sinaasappel boven de pan.
Stap 9: Pers het sap uit anderhalve sinaasappel en snijd de overige halve sinaasappel in flinterdunne halve plakken.
Stap 10: Voeg de sinaasappel met het sap en 50 ml water bij de kip en kruid met zout en peper.
Stap 11: Dek de tajine af en laat circa 30 minuten stoven tot de kip gaar is.
Stap 12: Voeg als de kip en aardappel gaar zijn de olijven toe en verwarm even mee. Hak de amandelen grof.
Stap 13: Schep de stoof op de borden, bestrooi met de amandelen en serveer met het brood.
Bereidingswijze:
Stap 1: Wel de rozijnen in lauwwarm water.
Stap 2: Doe de couscous met de olie in een diepe kom.
Stap 3: Meng en wrijf het goed samen met je handpalmen. Giet beetje bij beetje water toe en wrijf het goed samen. Laat het 10 minuten staan, zodat de couscous het water absorbeert.
Stap 4: Vul een pan voor een kwart met water en breng het aan de kook.
Stap 5: Doe de couscous in een zeef en hang het vervolgens in de pan. Stoom de couscous in 15 tot 20 minuten gaar.
Stap 6: Roer de uitgelekte rozijnen, honing, suiker, oranjebloesemwater en de roomboter voorzichtig door de couscous.
Stap 7: Hak de pistachenoten grof.
Stap 8: Maak op een plat bord een grote berg van de couscous. Bestrooi met pistache en een snuf kaneel.