Marieke Meert boekt derde zege op lekke achterband en droomt van profcontract: “Beschik over grote groeimarge” (Lebbeke)

[ad_1]

Wielrennen Vrouwen Elite Belco Van Eyck

Marieke Meert.© Geert Tresignie

Twee weken na haar overwinning in Beveren bracht Marieke Meert (23) de zegeteller op drie nadat ze de spurt van acht koplopers naar haar hand zette in Hulshout. De laborante uit Denderbelle zit gebeiteld bij haar werkgever, maar droomt toch steeds luider van een profcontract in het wielerpeloton.

Het druilerige zomerweer was Marieke Meert een zorg tijdens de nationale feestdag. De kopvrouw van de Sprinters Malderen veroverde de oppergaai onder de sponsorvlag van Belco-Van Eyck. “Halfweg koers zonderden zes rensters zich af terwijl de regen bij bakken naar beneden gutste”, begint Meert. “Ik maakte samen met een andere renster de brug naar de kop. We werkten goed samen en het liep lekker tot ik in de voorlaatste ronde te kampen kreeg met een lekke achterband nadat ik in een put reed. Even dacht ik aan een wissel, maar ik besloot om het risico te nemen om met de leegloper door te gaan. Op het natte wegdek genoot ik in de laatste bocht misschien wel wat voordeel van de lagere druk in de achterste tube, maar ideaal was het uiteraard niet om mee te spurten. Op 250 meter van de streep zette ik de gashendel volledig open en uiteindelijk redde ik het. Evident was het niet met de Australische Wilson-Haffenden en de Amerikaanse Quinn als dichtste belagers.”

Marieke Meert opende het seizoen met een overwinning in Koewacht en volgde in Hulshout het tactisch plan waarmee ze eerder ook al in Beveren won. “Ik won drie keer na een vlakke koers, al geef ik nochtans de voorkeur aan selectieve koersen”, zegt Meert. “Een massaspurt zal ik niet snel winnen, maar in een groepje van acht zoals lukt het me wel. Voor de buitenwacht lijkt winnen misschien normaal, maar ik ervaar dat zeker niet zo. Elke overwinning blijft speciaal en winnen ligt niet voor de hand. In Hulshout was de concurrentie niet min. Vorig jaar sloot ik af met drie zeges. Ik probeer mijn huidige totaal nog aan te dikken. Zaterdag start ik in Sint-Martens-Lierde. Volgende week staat Bambrugge op de agenda.”

Meten met internationale toppers

Meert staat volgende maand ook aan de start van de Gooikse Pijl Oetingen, een UCI-klassieker die wegens sneeuwval in het voorjaar werd afgelast. De renster uit Denderbelle krijgt er de kans om zich te meten met de internationale toppers. “Ik besef dat het niveauverschil tussen kermiskoersen en interclubs enerzijds en UCI-koersen groot is. In de UCI-koers van Ekeren werd ik achttiende. Ik werd al benaderd door enkele teams en steek niet weg dat ik graag mijn kans zou wagen bij een profteam. Ik beschik nog over een grote groeimarge omdat ik wegens mijn job minder kan trainen dan de profs en ook verstoken blijf van medische begeleiding en opvolging door kinesisten. Ik hou alle poorten open, maar overhaaste beslissingen neem ik niet over de toekomst van mijn carrière.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230721_95594671