Margaretatunnel in Mechelen al uren afgesloten door panne: verkeer moet over vesten (Mechelen)

[ad_1]

Door een panne in de Margaretatunnel is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de tangent.© Politiezone Rivierenland

Mechelen

De Margaretatunnel op de tangent (B101) in Mechelen is al sinds woensdagavond omstreeks 23u volledig afgesloten door een panne. In beide richtingen is er geen verkeer mogelijk en autoverkeer moet een omleiding volgen voor de vesten. Het is afwachten hoe groot de gevolgen zijn voor de ochtendspits.

Sven Van Haezendonck

De autotunnel, die nog geen jaar open is, heeft te kampen met een panne die al uren duurt. Daardoor is de tangent afgesloten tussen de kruispunten met de Jubellaan en de Leuvensesteenweg. “Er is een technisch defect, met bepaalde stroomcircuits is er blijkbaar een probleem”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland. De precieze oorzaak is nog niet bekend.

De politie heeft via haar sociale mediakanalen een bericht verspreid en plaatste omstreeks 7u een update. “Zodat de mensen daar tijdens de ochtendspits rekening mee kunnen houden”, zegt Van de Sande. Hoelang de tunnel afgesloten blijft, is op dit moment nog niet duidelijk. “We hebben nog geen zicht op de heropening.”

Mensen van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kwamen woensdagavond meteen ter plaatse. De politie vorderde een bedrijf om extra signalisatie te plaatsen op de kruispunten naar de tunnel.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230525_92110426