Makkelijke en snelle Hainankip met groenten en rijst

[ad_1]

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil en snijd de helft van de gember in plakken en snijd de helft van de lente-uien in ringetjes.

Stap 2: Doe de kipfilets met de gemberplakken en gesneden lente-ui in een pan. Voeg 1 liter water en een goeie snuf zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het 15 à 20 minuten pocheren, oftewel het nét niet laten koken op circa 90˚C. 

Stap 3: Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar, of lees hier hoe het eigenlijk hoort. Hak ondertussen de overige lente-uien heel fijn. Rasp de knoflook erboven en schil en rasp de gember erboven. Voeg dan een snuf zout toe. Doe het mengsel daarna over in een kommetje.

Tip: Je kunt ook alles hakken in het hakmolentje van de staafmixer. 

Stap 4: Verhit de olie in een pan en schenk de hete olie over het gembermengsel. Schep om en laat afkoelen.

Stap 5: Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon. Kook vervolgens de groenten er beetgaar in.

Stap 6: Snijd de kip en komkommer in plakken. Breng de bouillon op smaak met sojasaus en een paar druppels sesamolie.

Stap 7: Verdeel de rijst, kip en groenten op de borden. Lepel daarna een beetje bouillon en het gember-lente-uimengsel erover.

Stap 8: Geef er sojasaus en hete chilisaus als smaakmakers bij. Serveer de overige bouillon er in een kommetje bij als drinkbouillon.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5299665/makkelijk-en-snel-recept-kip-met-gember-lente-ui-en-rijst