[ad_1]
Hugo’s menu bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de aardappelsalade met zuurkool en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de amandelpudding met frambozensaus en de zelfgemaakte amandelmelk.
Aardappelsalade met zuurkool
- (vegan) maaltijdsalade 4 personen
- bereiding: circa 25 minuten + afkoelen
Ingrediënten:
- 500 gr. iets kruimige aardappels
- zout en peper
- 4 eetlepels vegan mayonaise
- 1 eetlepel grove dijonmosterd (a l’ancienne)
- 1 bos bieslook
- 4-5 zure augurken
- 200 gr. wijnzuurkool
- 1 grote zoetzure appel
- 30 gr. rozijnen
- 60 gr. gemengde rauwe noten of een pitten/zadenmix
- 75 gr. veldsla
Bereidingswijze:
Stap 1: Schil en snijd de aardappels in blokjes en zet ze onder water. Kook de aardappels met een snufje zout in ongeveer 8 minuten gaar.
Stap 2: Giet ze af en spreid de aardappels uit op een ruime schaal, zodat het makkelijk en snel kan afkoelen.
Stap 3: Meng in een kom de mayonaise en mosterd en schep driekwart van de gesneden bieslook door de mayonaise.
Stap 4: Snijd de augurken en appel in blokjes.
Stap 5: Maak de aardappels, zuurkool, rozijnen, augurk en appel aan met de dressing.
Stap 6: Rooster vervolgens de noten of pitten in een droge koekenpan.
Stap 7: Verdeel de veldsla met de aardappelsalade over de borden. Bestrooi met de noten of pitten om het geheel af te maken.
Bereidingswijze:
Stap 1: Doe de maiszetmeel in een kommetje en leng aan met een scheut amandelmelk (zie recept verderop). Roer dit door elkaar.
Stap 2: Breng de overige amandelmelk met de suiker en een snufje zout in een steelpan tegen de kook aan. Roer net zo lang tot de suiker is opgelost.
Stap 3: Voeg het zetmeelmengsel eraan toe en laat al roerend binden. Roer daarna de amandellikeur erdoor.
Stap 4: Spoel de vorm(en) om met koud water en schenk de pudding erin. Laat dit een half uur opstijven.
Stap 5: Doe voor de saus de frambozen met de suiker, citroenrasp en citroensap in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna staan op laag vuur. Het mengsel vormt zich in ongeveer 10 minuten tot een saus. Laat het goed afkoelen.
Stap 6: Stort de pudding op een bord en lepel de saus erover en omheen.
Amandelmelk
- bereiding: circa 15 minuten + 1 uur weken
Ingrediënten:
- 100 gr. rauwe, ongebrande (bruine) amandelen
- 170 ml warm water
- 500 ml koud water
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Doe de amandelen met het warme water in een kom en laat het 1 uur weken.
Stap 2: Maal in de blender de amandelen met het weekwater en leng aan met het koude water.
Stap 3: Zeef de amandelmelk en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.