Lionsclub Campinia zamelt 50.000 pampers in voor Huis van het Kind (Mol)

[ad_1]

Met hun actie brachten de leden van Lionsclub Campinia 50.000 pampers bij elkaar.© Tommy Maes

Mol

De Molse serviceclub Lionsclub Campinia heeft 50.000 pampers ingezameld voor huis van het Kind BalDeMoRe. Daarmee worden kwetsbare gezinnen uit de regio ondersteund. Voor de symbolische uitreiking organiseerde de groep een babyborrel.

Lionsclub Campinia uit Mol is een groep van dertigers en veertigers die zich inzetten voor het goede doel. Zo hebben ze de afgelopen maanden een inzamelactie van pampers georganiseerd ten voordele van Huis van het Kind BalDeMoRe. “Aanvankelijk hebben we zelf fysiek pampers ingezameld via sociale media, scholen en vrienden, maar die inzameling was vrij beperkt”, zeggen Roel Ven en Kevin Vleminx van Lions Campinia.

“Daarom hebben we een fonds opgericht om geld in te zamelen waar we zelf pampers mee konden aankopen. Ook diverse verenigingen en serviceclubs hebben daar aan meegeholpen. Zo deden onder meer Lionsclub Atomic en Lions Mol-Geel een mooie bijdrage. Daarnaast konden we een groepsaankoop regelen waardoor we aan een voordelige prijs pampers kunnen aankopen. En zo zijn we uiteindelijk op 50.000 pampers uitgekomen. Volgend jaar willen we de actie opnieuw organiseren.”

Pamperbank

De cheque voor de 50.000 pampers werd officieel overhandigd tijdens een ‘babyborrel’.© Tommy Maes

De officiële uitreiking gebeurde zondagavond tijdens een babyborrel die Lionsclub Campinia organiseerde. Zo werd een cheque met 50.000 pampers overhandigd aan Huis van het Kind. “Wij zijn zeer blij met deze actie”, vertellen Stephanie Beutels en Lore Vleugels van Huis van het Kind BalDeMoRe.

“Zelf zamelen we via onze pamperbank pampers in bij supermarkten en andere strategische openbare plaatsen. Maar toch is dat niet voldoende om het tekort aan pampers voor kwetsbare gezinnen in onze regio op te vangen. Dat is vooral het geval bij de grotere luiermaten 4, 5 en 6, omdat ouders die meestal volledig opmaken. Ook zijn die duurder dan de kleinere maten. Daarom zijn we heel dankbaar met deze actie. Met de ingezamelde pampers maken we pakketten die kwetsbare gezinnen bij ons aan een heel voordelige prijs kunnen kopen. Om iedereen te kunnen helpen, zetten we wel een limiet van twee pakketten per maand en per kind.”

Na de babyborrel met de officiële overhandiging organiseerde Lions Campinia zondagavond een 90’s-fuif in het lokaal van KSA Mol om extra geld op te halen voor de goede doelen die de serviceclub ondersteunt. Naast Huis van het Kind gaat het om Babbelkousje en Hartverwarmertjes.

 (Tommy Maes )

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230528_96739023