Lennert Machiels droomt van titel met Beersel-Drogenbos B, maar beseft dat weg nog lang is: “In maart krijgen we nog drie toppers voorgeschoteld” (Halle)

[ad_1]

Voetbal  4de provinciale A  Beersel-Drogenbos B

Lennert Machiels. “In derde provinciale was ons eerder nog geen lang leven beschoren, maar intussen beschikken we over een goede lichting en zijn we klaar voor de terugkeer.”© Geert Tresignie

Is Beersel-Drogenbos B op weg naar de titel in vierde provinciale A? Na de 2-1-zege zaterdagavond tegen Herne B telt de ploeg drie punten voorsprong telt op Groot-Dilbeek B en Vlezenbeek. Toch beseft Hallenaar Lennert Machiels dat de weg nog lang is.

Wim Redant

“Tegen Herne B kwamen we op achterstand, maar na de rust hebben we de scheve situatie toch kunnen rechtzetten”, zegt de 26-jarige manager Digitale Media van de Erasmushogeschool. “Met nog negen speeldagen voor de boeg staan we nog steeds op kop en dus gaan we ook voor de titel. We beschikken over een steengoede ploeg en hebben die koppositie zeker niet gestolen.”

Voor Machiels zou het niet zijn eerste titel zijn in vierde provinciale.”Ik doorliep de jeugdrangen bij Avenir Lembeek, maar op mijn achttiende verhuisde ik naar Beersel-Drogenbos B, waar we onder coach Philippe Fiévez al eens de titel pakten in vierde provinciale. In derde provinciale was ons geen lang leven beschoren. Intussen beschikken we over een goede lichting en zijn we klaar voor de terugkeer. We hebben genoeg kwaliteit en staan bekend als een verzorgd voetballende ploeg. Vorig jaar waren we mentaal nog niet klaar, maar intussen tellen we een jaartje extra ervaring. Met Seppe Rosiers hebben we tegenwoordig natuurlijk ook een speler met ervaring in de hogere reeksen in onze rangen.”

Toch beseft Machiels dat de weg nog lang is na de moeizame zege tegen het al bij al bescheiden Herne B. “Met Groot-Dilbeek B, Vlezenbeek en Tollembeek wachten ons in maart drie toppers op rij. Tegen Groot-Dilbeek B haalden we het in de heenronde omdat we mentaal sterker waren. Ook op Tollembeek wonnen we, maar niet zonder moeite. Tegen Vlezenbeek hielden we het op een billijk gelijkspel, nadat we elk één helft domineerden. Onze thuiswedstrijden spelen we in Lot op een kunstgrasveld dat als verzorgd spelende ploeg in onze kaart speelt. We stevenen af op een spannende titelontknoping met nog zes ploegen in de running.”

In de voetsporen van zijn vader

Beersel-Drogenbos B blijft natuurlijk ook een ploeg die spelers klaarstoomt voor de A-ploeg. “Bram Van Pevenage en Arne Dekoster zijn bij ons vaste waarden, maar schuiven ook geregeld door naar de ploeg in tweede provinciale. Zelf treed ik in de voetsporen van mijn vader (Marc Machiels, red.) die na zijn jeugd in Beersel speelde voor Oetingen, Itterbeek en Pede. Ik voel me gewoon goed bij deze club en ben niet van plan om snel elders aan de slag te gaan.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230214_94241541