[ad_1]
De lunchplank bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de bruschetta met biet en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de salade met salami en de kruiden soufflé omelet.
Bruschetta met biet
- Lunchgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 50 gr. hazelnoten
- 2-3 rode bieten
- 4 takken tijm
- 2 tenen knoflook
- neutrale olijfolie
- olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels balsamico
- zout en peper
- ½ stevig (desem)brood
- 150 gr. hüttenkäse of ricotta
Bereidingswijze:
Stap 1: Rooster de noten lichtbruin in een droge koekenpan.
Stap 2: Schil en snijd de bieten in kleine blokjes van ½ cm.
Stap 3: Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak de biet met 2 takken tijm in circa 10 minuten beetgaar. Dek eventueel af met een deksel om het gaarproces te versnellen.
Stap 4: Pel en snijd 1 teen knoflook fijn en voeg toe in de pan als de bieten bijna gaar zijn.
Stap 5: Breng op smaak met de balsamico, zout en peper en laat wat afkoelen.
Stap 6: Rooster het brood goudbruin in een broodrooster of onder de ovengrill.
Stap 7: Halveer 1 knoflookteen en wrijf het brood ermee in. Bestrijk het brood met olie en bestrooi met een snuf zout.
Stap 8: Hak de hazelnoten grof.
Stap 9: Beleg de bruschetta met hüttenkäse of ricotta en biet en bestrooi met de noten en blaadjes tijm.
Salade met salami
- Lunchgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 bos radijzen met blad/loof
- 1 blik borlottibonen (400 gr.)
- 4-5 eetlepels olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 kleine knoflookteen
- 100 gr. gesneden salami
- zout en peper
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de radijzen in plakjes en spoel de bonen af.
Stap 2: Meng in een kom de olijfolie met de azijn.
Stap 3: Rasp de knoflook erboven en meng. Breng het op smaak met zout en peper en maak de radijzen en bonen ermee aan.
Stap 4: Presenteer de bonen en radijzen met de salami ertussen op een schaal. Decoreer tot slot met wat bietenblad.
Kruiden soufflé omelet
- Lunch/brunchgerecht: 2 porties
- Bereiding: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 bos gemengde groene kruiden (bladpeterselie, dille, basilicum, bieslook)
- 4 eieren
- 4 eetlepels volle melk
- zout en peper
- optioneel: 30 gr. Pecorino of oude Hollandse geiten- of schapenkaas
- 30 gr. roomboter of neutrale olie
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de kruiden fijn. Splits de eieren in 2 aparte kommen.
Stap 2: Voeg de kruiden en melk bij de eidooiers. Breng het op smaak met zout en peper en rasp 2/3 van de kaas erboven. Meng vervolgens het geheel.
Stap 3: Mix in een ontvette kom de eiwitten stijf met een snuf zout.
Stap 4: Spatel de eiwitten door het kruidenmengsel.
Stap 5: Verhit de helft van de boter in een koekenpan en schenk de helft van het eimengsel erin. Bak op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
Stap 6: Vouw het ei dan dubbel en bak nog 2 tot 3 minuten.
Stap 7: Bestrooi met meer kaas. Bak op deze manier nog een tweede soufflé-omelet.