Last van muggen? Zo voorkom je een beet!

[ad_1]

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: voorkomen is beter dan genezen. Vaak gaan er verhalen rond dat sterke geurtjes de muggen al wel op afstand kunnen houden, maar dat geldt lang niet voor alles wat sterk ruikt. Op sommige geuren komen ze namelijk juist af. Dus wat kan je er dan wél tegen doen? Ben je toch gepakt door zo’n beestje, dan vind je hier de do’s & don’ts om de jeuk te verminderen én lees je hier met welke keukenmiddeltjes je de jeuk kunt verzachten!

Zorg voor wind

Een hele simpele tip is om ’s nachts je ventilator aan te zetten. Muggen zijn maar kleine beestjes en zullen het dus lastig vinden om in een harde wind rond te vliegen. Het beste is om de ventilator aan het hoofd van het bed neer te zetten, op die manier hebben de muggen de meeste tegenwind. Helaas is deze tip geen garantie en zullen er vast een paar muggen zijn die toch de wind weten te trotseren.

Slaap onder een klamboe

Niet iedereen heeft er plek voor, maar het is hartstikke effectief tegen muggen. Een klamboe of een hor houdt de muggen buiten de deur. Deze zijn vooral ideaal in de zomer wanneer je toch wil genieten van de frisse nachtlucht.

Laat je water niet stilstaan

Muggen worden massaal aangetrokken tot stilstaand water. Dat komt omdat ze hier graag hun eitjes in leggen. Het is dus letterlijk een broedplaats voor de zoemende insecten. Door in en om het huis er dus voor te zorgen dat er geen stilstaand water te vinden is, zullen de muggen minder snel jouw huis of tuin uitkiezen. En vergeet daarbij vooral de drinkbak van je huisdieren niet!

Laat de natuur zijn werk doen

Om terug te komen op de bovenstaande tip: vijvertjes in de tuin hebben toch vaak stilstaand water. Je kan er natuurlijk een pompje of apparaatje in plaatsen zodat het water gaat stromen, maar het is makkelijker om de natuur zijn werk te laten doen. Lok bijvoorbeeld kikkers en spinnen naar je vijver toe. Dit zijn de natuurlijke vijanden van de mug en zij zullen genieten van een extra lekkernij. Om kikkers en spinnen naar je vijver te lokken kan je het beste lekker wat planten in je vijver hebben staan.

Lekker zweten? Liever niet!

Weet je nog dat we zeiden dat muggen op sommige geurtjes juist afkomen? Zweet is er daar dus een van. Als je dus een warme dag hebt gehad, kun je maar beter even afspoelen onder de – lauwe – douche.

En wanneer je alcohol gedronken hebt, ruik je ook extra lekker voor muggen. Misschien is het dus maar beter om dat biertje of wijntje over te slaan.

Geen donkere of rode kleuren

Het klinkt misschien wat gek, maar muggen hebben lievelingskleuren. Ze zijn aangetrokken tot donkere en rode kleuren. Probeer deze kleuren dus te voorkomen in je slaapkleding en dekbedden. Daarnaast heeft onze huid meestal ook roodtinten en zijn we dus extra aantrekkelijk voor muggen als we geen pyjama aantrekken.

Schaf een muggenlamp aan

Heb je toch nog last van veel muggen in huis, dan is het een goed idee om eens een muggenlamp aan te schaffen. De insectjes voelen zich er tot aangetrokken en zullen jou dus meer met rust laten. Je moet er natuurlijk wel tegen kunnen dat je wat extra licht in de kamer hebt als je gaat slapen.

Schakel planten in

Er zijn verschillende planten die goed kunnen helpen bij het voorkomen van muggen. Je leest hier welke vijf planten dat zijn!

Fotocredits:

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5305776/zo-voorkom-je-muggen-en-muggenbulten