Lars Craps snoept uittredend kampioen Ferre Geeraerts provinciale titel af: “Miniem verschil in volle finale gemaakt” (Huldenberg)

[ad_1]

Wielrennen Beloften PK Tijdrijden in Bertem

© MAXPPP

Loonbeek

De strijd om de provinciale titel tijdrijden bij de beloften is op een ware thriller geëindigd, waarbij Lars Craps uiteindelijk het laken naar zich wist toe te trekken. Tot immense ontgoocheling van uittredend kampioen Ferre Geeraerts uit Tremelo.

Die had inderdaad zijn boontjes te week gelegd op deze titelstrijd, gesteund door het gegeven dat hij op 8 mei nog vijfde werd op het BK in deze discipline. Craps van zijn kant had vooraf de ambitie uitgesproken een podiumplaats in de wacht te slepen, maar het werd uiteindelijk meer dan dat. “Op training had ik al een goed gevoel, zodat ik met het nodige vertrouwen aan de start verscheen”, overschouwt Lars Craps nog eens zijn prestatie. “Zaak was mij in de eerste plaats aan mijn strijdplan te houden. Dat hield een verschroeiende start in en ervoor zorgen dat ik op de talrijke heuveltjes niet over mijn toeren zou gaan en indien wel licht herstel inbouwen in de afdalingen. Dat lukte wonderwel, ook al speelde de hitte nog enigszins voor pretverstoorder.”

“Zeker weet ik het niet, maar ik bevroed dat ik het uiteindelijke minieme verschil van nauwelijks één seconde in volle finale heb kunnen maken. Een Hitchcock-ontknoping, maar dat maakt de vreugde om de allereerste titel die ik in deze discipline behaalde er alleen maar groter om”, besluit Craps, die één dag na zijn triomf in Bertem al aan het werk zal te zien zijn in de interclub van Tubize om vervolgens volgende week van start te gaan in de Ronde van de Elzas.

Milan De Ceuster verplettert concurrentie bij junioren

Bij de junioren betrof het de kroniek van een aangekondigde titel voor Milan De Ceuster uit Tremelo, die de tegenstand tot kipkap reed. Tielt-Winge, Menen, Vermarc Cycling Project, het kan blijkbaar niet meer op voor deze telg uit het roemrijke geslacht De Bie sinds hij een tijdje terug helemaal onder stoom geraakte. In Oostenrijk, waar hij komend weekend in een driedaagse aan de slag is, staan ze nu al te bibberen.

“Het klopt dat ik bij twee van mijn laatste zeges telkens ook al een solo van ruim 20 kilometer uit de kuiten schudde, maar dit is toch helemaal anders. Sorry ploegmaat Niel Meulemans uit Tielt-Winge die ik uiteindelijk meer dan een minuut aansmeerde”, ziet Milan De Ceuster er nog de lol van in.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230718_96742208