laatste woord nog niet gezegd over wangedrag Wiersma

[ad_1]

Over het wangedrag van minister Dennis Wiersma is het laatste woord nog niet gezegd op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat zegt minister Robbert Dijkgraaf, die eindverantwoordelijk is voor het departement. “Er zijn natuurlijk mensen geraakt die niet geraakt hadden moeten worden”, zegt hij.

Wiersma gaf onlangs toe dat hij in de eerste periode van zijn ministerschap in de omgang met medewerkers “af en toe te fel” is geweest. Later bleek dat er ook klachten waren over zijn gedrag in de VVD-fractie, waar hij eerder deel van uitmaakte. Hij ging daar afgelopen week zelf langs om excuses te maken.

‘Pijnlijk proces’

De minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs zegt bezig te zijn zijn leven te beteren. Dijkgraaf stelt vast dat hij zijn gedrag inderdaad heeft veranderd. “Dat heb ik zelf ervaren en dat hoor ik ook vanuit de organisatie.” Maar het is wel “een pijnlijk proces” geweest, niet alleen voor Wiersma maar ook voor het ministerie.

Met de vele gesprekken die tot dusver gevoerd zijn, is het hoofdstuk dan ook nog niet afgesloten, benadrukt Dijkgraaf. “Wij willen dat het departement een veilige omgeving is. Er werken 5000 mensen, dus er zijn heel veel plekken waar dingen mis zouden kunnen gaan.” Het is dus zaak iets te leren van de kwestie-Wiersma, aldus de bewindsman.

Ook Wiersma zelf zal “ongetwijfeld ook nog vele gesprekken” hebben “met zijn team en anderen in het departement”, verwacht Dijkgraaf. “En dan weet ik zeker dat hij daar dan ook zal zeggen wat hij in de Kamer heeft gezegd, dat hij spijt heeft van zijn gedrag en dat hij hard aan het werk is om op een andere, verstandige manier met zijn team om te gaan.”

Geen onafhankelijk onderzoek

Dijkgraaf ziet geen aanleiding voor een onafhankelijk onderzoek. Hij heeft naar eigen zeggen geen signalen dat er op het ministerie mensen zijn die zich niet gehoord voelen. “Ik denk dat we vooral met elkaar het gesprek willen hebben hoe nu verder.”

Lees meer:

VVD’ers zeer kritisch op fractievoorzitter Hermans na verklaring over Wiersma: ‘Staat inmiddels bekend als de vrouw die blijft aanmodderen’

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/26/dijkgraaf-laatste-woord-nog-niet-gezegd-over-wangedrag-wiersma/