Laatste kans om in te schrijven voor burendag met aankoopbon van 25 euro (Mechelen)

[ad_1]

Vorige lente hebben 154 buurten meegedaan aan de burendag in deze periode van het jaar.© shutterstock

Mechelen

Wie met zijn buren deze lente graag een burendag met een presentje van de stad organiseert, moet snel zijn. Nog tot en met vrijdag 2 juni kan je inschrijven om aanspraak te maken op aankoopbon van 25 euro bij Oxfam.

Sven Van Haezendonck

De lenteburendagen vinden plaats tot eind juni. Je mag zelf een dag uitkiezen, er is geen vast moment. Vorige lente hebben maar liefst 154 buurten meegedaan, waaronder ook zeven keer bewoners van appartementsblokken. Wie inschrijft, krijgt van de stad een waardebon van Oxfam cadeau en kan ook rekenen op flyers en posters om de burendag aan te kondigen.

“Goed nabuurschap groeit naarmate we mensen uit onze buurt meer en meer ontmoeten. Met onze burendagen geven we daar graag een extra zetje toe. Buren die elkaar beter leren kennen, begroeten elkaar sneller en slaan vaker eens een babbeltje”, zegt Rina Rabau Nkandu (Vld-Groen-m+), schepen van Ontmoeting.

Zo’n burendag heeft volgens de schepen een positief effect op de leefbaarheid en solidariteit in de buurt, maar ook op de veiligheid. Meer info en tips kan je vinden op de site van Mechelen Makers. Daar kan je ook inschrijven.

www.makers.mechelen.be

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230528_92380614