KZK Gesetteld: Hein en Quirine kijken lachend terug op hun avontuur

[ad_1]

Tóch in Vught beland

Quirine had tijdens de deelname één wens waar ze niet van wilde afwijken: namelijk om in Vught te wonen. Na het concessiegesprek met Alex had ze toch een beetje de hoop verloren. “Ik hoorde Alex constant over het overbieden op de hysterische huizenmarkt. Eigenlijk had ik verwacht dat we daarom in Den Dungen zouden belanden. Toen we toch in Vught gingen wonen werd ik echt even emotioneel”, vertelt Quirine.

Voor Hein kwam de realisatie dat ze in Vught gingen wonen al toen hij geblinddoekt in de auto zat. “Ik hoorde in de auto de bellen van een spoorwegovergang. Toen dacht ik: we zijn in Vught! Dat wist ik omdat de omliggende dorpen helemaal geen spoorovergang hebben”, zegt hij lachend.

Geen jaren 30 woning

Quirine blikt ook nog eens terug op haar wens om in een jaren 30 woning te wonen. Ze is nog steeds helemaal weg van dit soort woningen maar beseft zich dat ze in hun huidige woning veel ruimte hebben gekregen. “Vrienden van ons die in een jaren 30 huis wonen, komen bij ons en zijn verbaasd over al die ruimte. Dat was een extra bevestiging dat we hier écht goed zitten”, zegt Quirine. De deelname aan het programma heeft haar meegegeven dat de hoeveelheid ruimte toch belangrijker is voor haar dan de bouwstijl.

Zoveel ruimte!

Ook dit stel werd in de aflevering gebeld door Bob, die €20.000,- extra budget nodig had om voor het stel een droomwoning te realiseren. Hein en Quirine besloten akkoord te gaan met zijn voorstel én dat heeft ze veel extra ruimte opgeleverd. Als ze er nu op terugkijken was die keuze iedere cent waard. “Als Bob belt, probeer dan altijd ja te zeggen. De uitbouw is zo fantastisch, het huis lijkt wel twee keer zo groot!”, zegt Hein tevreden. Quirine vond dat de trap voor de verbouwing te veel ruimte in beslag nam. “Eerst struikelde je er haast over. Nu we vijftien vierkante meter extra hebben, merk je die trap niet eens meer op”.

Aan de benedenverdieping hoeft het stel de komende jaren niets meer te veranderen. Aan de bovenverdieping heeft Bob niet veel kunnen doen. Maar voor nu zijn ze tevreden met het hele huis. Hein geeft wel aan dat ze hun gezin graag uitbreiden met nog een kindje. In de toekomst willen ze daarom misschien nog een dakkapel opbouwen. Daar kan dan een extra slaapkamer of badkamer voor de kinderen komen. “We moeten sowieso eerst sparen voor een opbouw, nadat we al ons geld aan Bob hebben gegeven”, grapt Hein.

Rustige omgeving voor een nieuwe levensfase

Hoewel ze in november de sleutel van hun huis kregen, verhuisde het stel al in juli naar Vught om te wennen. Ze trokken in bij de ouders van Quirine. Daar merkten ze op dat het leven in Vught een stuk minder hectisch is dan in Amsterdam. Quirine miste vlak na de bevalling van hun zoontje de levendige stad wel een beetje. In Amsterdam was alles en iedereen dichtbij. “Je kon snel even een koffietje halen of vrienden uitnodigen om op bezoek te komen.” Gelukkig heeft het stel ook vrienden en familie in de buurt wonen én trekken steeds meer vrienden naar het zuiden.

Voelde direct als thuis

In november 2022 kregen Hein en Quirine de sleutel van hun nieuwe huis en ze zijn direct ingetrokken. Toen het stel voor het eerst het opgeknapte huis binnenliep, voelde het direct aan als thuis. Het interieur is een echte match en ze zagen hun moodboards tot leven komen in de woning. “Er was niks waarvan ik dacht: oh god, dit past helemaal niet bij ons”, vertelt Quirine.

Natuurlijk hebben de gezellige Brabanders de eerste avond meteen hun familie en vrienden uitgenodigd om te komen kijken. De gasten waren net zo enthousiast over het huis als Hein en Quirine. “Het was echt gezellig, iedereen zat om de tafel alsof het al jaren ons huis was”, vertelt Hein over de housewarming.

Pluim voor Roos

Het stel heeft slechts één aanpassing gedaan in de woonkamer. De tweede dag hebben ze de bankstellen die los stonden naast elkaar gezet. Zo kunnen ze gezellig naast elkaar zitten. Het stel vond de inrichting van Roos er prachtig uitzien, maar het was toch te ongezellig om zo ver van elkaar af te zitten. Daarnaast hebben ze wel wat kleine dingen toegevoegd, zoals een RVS-achterwand bij het fornuis en wat decoraties.

Quirine geniet echt van de stamtafel in het huis. Het is haar favoriete plekje geworden en ze ziet het als het hart van het huis. Hein is helemaal weg van de keuken. “Ik hou van koken én van wijn. Dat komt in dit huis echt goed samen met die wijnklimaatkast.” Daarnaast is hij heel blij met alle werk- en opbergruimte die de grote keuken met zich meebrengt.

Veel dank aan het team

“Zonder het team van Kopen zonder Kijken hadden we waarschijnlijk de zoektocht uit frustratie opgegeven”, zegt Hein. Quirine sluit zich hierbij aan. “We hadden een extra kamer in het appartement. Ik denk dat we onszelf uiteindelijk hadden aangepraat dat het niet nodig was om te verhuizen en we hier wel goed zaten.” Zeker als starters is het een goede keuze geweest om mee te doen aan het programma. “Je bent nieuw op de markt en alles is heel stressvol”.

Het team van KZK heeft goed naar hun wensen geluisterd en daarmee hun woning ‘toekomstbestendig’ gemaakt, legt Hein uit. Al met al heeft de deelname een hoop stress en spanning uit handen genomen. Het stel had enorm veel vertrouwen in het team en dat bleek achteraf helemaal terecht!

Hoe gaat het nu met Hein en Quirine?

Quirine is momenteel nog met zwangerschapsverlof, maar werkt nog in Amsterdam. Ze vertelt dat ze met haar werkgever heeft afgesproken dat ze twee dagen per week naar kantoor komt en de rest van de week thuiswerkt. “Vanuit Vught is het heel makkelijk om met de trein naar mijn werk te reizen. Dat was zeker één van de redenen waarom ik graag in Vught wil wonen”, zegt Quirine met een glimlach op haar gezicht. Hein heeft een satellietkantoor in Naarden. Dat scheelt niet veel in de afstand, máár hij is vooral blij dat hij niet meer op de Keizersgracht in Amsterdam hoeft te parkeren.

De eerste maanden in hun nieuwe woning bevielen goed, maar waren ook erg hectisch. “Met de komst van ons zoontje zo snel na de verhuizing waren we wat meer aan huis gekluisterd. Dat maakte het juist fijn dat we in dit huis zaten met al die ruimte!” Ze genieten ook echt van de natuur in de omgeving en gaan vaak wandelen in het bos, waar ze helemaal tot rust komen.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5385830/kzk-gesetteld-hein-en-quirine-kijken-lachend-terug-op-hun-avontuur