KZK: Een rustgevende woning met lichte kleuren voor Santosh en Vanity

[ad_1]

Vanity woonde in eerste instantie alleen in haar appartement van 50 vierkante meter. Toen ze zwanger raakte, trok Santosh bij haar in en met de komst van het kindje werd de woning al snel te klein voor het jonge gezin. Daarnaast is onlangs ook hun tweede kindje geboren, wat de woonsituatie niet verbetert. Ze slapen met het hele gezin in één slaapkamer en de woonkamer dient ook als speelkamer voor de kinderen. Vanity heeft de zoektocht naar een huis voornamelijk in haar eentje uitgevoerd. Zij heeft namelijk al ervaring met het kopen van een appartement en Santosh houdt zich het liefst op de achtergrond omdat hij vindt dat hij te weinig kennis heeft. 

De wensenlijst

Alex en Bob besluiten om bij het stel op bezoek te gaan om de moodboards te bespreken. Ze zien direct dat deze woning te klein is voor het gezin en dat de situatie erg dringend is. De stijgende woonprijzen én oplopende rente zorgen ervoor dat het stel met de dag minder huis kan kopen voor hun geld. Omdat de tijd dringt, kondigt Alex óók bij dit koppel de concessieklok aan die hij heeft ingesteld op 42 dagen. Als die klok op nul staat, zal Alex voor de deur staan voor een concessiegesprek.

Santosh en Vanity willen het liefst in Zoetermeer blijven wonen maar Alex mag desnoods ook in Leidschenveen, Benthuizen, Bleiswijk of Berkel en Rodenrijs zoeken. Ze zijn op zoek naar een eengezinswoning in een kindvriendelijke buurt met minimaal drie slaapkamers én een tuin. Vanity geeft aan dat ze een open sfeer in de woning wil. Voor deze zoektocht heeft Alex een budget van €355.000,-.

Onmogelijke klus?

Alex legt uit dat het een haast onmogelijke klus gaat worden. Met het budget ziet hij zijn kans klein om een huis te kopen dat aan alle wensen voldoet. De pogingen die hij waagt zijn tevergeefs. De rente is inmiddels gestegen en dat betekent dat de kansen van het stel afnemen. De 42 dagen zijn voorbij en dat betekent dat het is tijd voor een concessiegesprek.

Tijdens het concessiegesprek legt Alex uit dat een eengezinswoning buiten het bereik is geraakt. Daarentegen verzekert Alex het stel ervan dat ze wel degelijk groter kunnen gaan wonen, alleen zal dit geen eengezinswoning worden maar een appartement of maisonnette.

Nadat het stel met de harde realiteit is geconfronteerd, voelt Alex zich nóg gemotiveerder om een fijne en geschikte woning te vinden. Hij stuit ineens op een eengezinswoning mét tuin in Benthuizen. Dit is de eerste kans die op Alex’ pad komt. Hij grijpt hem met beide handen aan, mét succes. De woning is verkocht voor €344.250,-.

De verbouwplannen

Na het zware concessiegesprek was het koppel extra blij met de aankoop van Alex. Ze hebben hun budget met €20.000,- verhoogd waarmee ze uitkomen op een verbouwbudget van €30.750,-. Helaas heeft het stel nog een tegenslag te verwerken; er is asbest gevonden. Dat betekent dat Bob €5.000,- van de geldsom af moet halen voor de asbestsanering, waarmee hij uitkomt op een resterend bedrag van ongeveer €25.000,-.

Met dit geld wil Bob de keuken ruimtelijker maken en meer betrekken bij de woonkamer én de badkamer groter maken. Het is een puzzel met het schaarse budget, maar gelukkig weet Bob er wel raad mee!

De juiste stijl

Ook Roos moet aan de slag om het huis helemaal naar smaak van het stel in te richten. In de moodboards van Santosh en Vanity kwam vooral een rustige sfeer naar boven. Roos kiest er daarom voor om vooral lichte kleuren te gebruiken en eenheid te creëren. Daarnaast kiest ze veel meubels uit met rotan, wat mooi aansluit bij de rustige sfeer. Door het materiaalgebruik en de kleurstellingen krijgt het huis een rustgevende sfeer. De keuken wordt volledig vernieuwd. Deze krijgt een taupekleurig aanrechtblad en front waardoor het een mooi geheel vormt. De badkamer krijgt stoere, maar rustige lichtgrijze tegels op de vloer en wand en messing kranen en details, net als in de keuken. 

De woonkamer

De visgraatvloer die is gelegd, heeft ook een zachte kleur gekregen. Er is een fijne zithoek gemaakt met comfortabele bank zodat het hele gezin tv kan kijken. Aangezien het hele huis een rustige sfeer heeft gekregen, mocht er wat Roos betreft wel een gekke accessoire worden toegevoegd om het wat speelser te maken. Namelijk, een discobal boven de zithoek bij de televisie. Al met al straalt de binnenkomst in de woonkamer door de lichte kleuren écht een kalme sfeer uit. Precies wat ze wilden. 

De keuken

De kalme sfeer van de woonkamer loopt door tot aan de keuken. Die heeft een strakke uitstraling gekregen met dezelfde kleurstellingen als de woonkamer. Om toch een beetje accent en sfeer toe te voegen, hebben de keukenkastjes messing greepjes gekregen. Ook de spoelbak en de kraan hebben deze messing accenten, wat de keuken écht een chique touch geeft. De ronde eettafel die Roos heeft uitgezocht heeft een slanke en natuurlijke uitstraling, waardoor hij op visueel gebied niet te veel ruimte in beslag neemt. De mooie hanglamp voorziet de eethoek van sfeer en precies het juiste licht. 

De badkamer

Omdat de badkamer niet heel groot is, heeft Roos ervoor gekozen om lichtkleurige tegels met leisteen look te gebruiken die tot aan het plafond reiken. De spiegel en kraan hebben dezelfde messing kleur gekregen als de spoelbak en kraan in de keuken. Deze accenten maken de kleine badkamer net wat ruimtelijker en zorgen ervoor dat alles rustiger oogt.

De master bedroom

De slaapkamer van Santosh en Vanity heeft verschillende rustige kleuren gekregen die elkaar complementeren. Alle kleuren vormen samen één geheel waardoor het een kalme sfeer uitstraalt.

De eerste kinderkamer

Roos heeft de eerste kinderkamer leuk ingericht met allerlei knuffeldieren, een warmgele muur én een stijlvolle kast met webbing details. Het is niet groot, maar voor een kinderkamer is dit meer dan voldoende en erg sfeervol!

De tweede kinderkamer

Kinderkamer nummer twee heeft ook een knusse inrichting met een hoogslaper en warme kleur op de muur. Ook deze kamer vormt een mooi geheel met de rest van de woning. Verder is deze kamer speels ingericht met leuke kinderboekjes, een houten kast met een natuurlijke uitstraling, een zithoekje onder de hoogslaper én wat muurdecoraties.

De onthulling

Vol zenuwen loopt het stel hun nieuwe huis binnen. Zodra ze hun gloednieuwe woning binnen stapten viel de nieuwe vloer direct op, die goed in de smaak viel. Het interieur was qua stijl een echte match en ze konden hun ogen bijna niet geloven. Vol enthousiasme verkenden ze de rest van het huis. Het stel was erg enthousiast over de ronde eettafel, waardoor ze eindelijk met het hele gezin aan tafel kunnen avondeten. Ook het feit dat iedereen een eigen slaapkamer heeft maakt het koppel dolenthousiast. Kortom: het gezin is ontzettend blij met de woning en ze zijn zeker van plan om de komende jaren van het huis te genieten!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5386257/kopen-zonder-kijken-een-rustgevende-woning-met-lichte