KZK: Een ruime en bourgondische woning voor Hein en Quirine

[ad_1]

Quirine en Hein wonen op dit moment in het hartje van de Pijp in Amsterdam, maar als het aan Hein ligt is dit niet helemaal de ideale plek. Zij zien zichzelf graag oud worden in het vertrouwde Brabant waar zij beiden zijn opgegroeid. Het pasgetrouwde stel heeft een sterke voorkeur voor Vught, met meer groen om hen heen en in een huis waar ruimte is voor gezinsuitbreiding. Het zoeken van een huis wil maar niet lukken voor Hein en Quirine, omdat hun wensen uiteenlopend zijn en ze vanuit Amsterdam de huizenmarkt in Brabant lastig in de gaten kunnen houden.

Wensenlijst

Hein en Quirine hebben uiteraard een lijstje met wensen en eisen waar de woning aan moet voldoen. Quirine ziet zichzelf het liefst in een karakteristiek jaren 30 huis wonen in Vught. Hein zou daarentegen een huis willen kopen van een latere bouwstijl, maar met meer vierkante meters en bekijken wat de kansen zijn wat betreft uitbouwen. Daarnaast is zijn zoekgebied uitgebreid naar de omliggende gemeentes rondom Vught.

Het ideale huis van Hein en Quirine is 100 m2 of groter. Daarbij geven zij aan dat het kleiner mag zijn, zolang er in de toekomst een mogelijkheid is om uit te bouwen. Hein wil een grote gezellige woonkeuken die wordt betrokken bij de woonkamer. De laatste en weliswaar de enige eis waar het stel het met elkaar mee eens is, is een fijne tuin bij de woning. Om dit mooie plaatje bij elkaar te krijgen heeft het stel een budget van €500.000.  

Om een stok achter de deur te zetten bij deze zoektocht is de concessieklok ingesteld op 56 dagen. Dit is de tijd die Alex en Bob hebben om met alle eisen en wensen een koopwoning te zoeken voor het stel. Zodra de klok op 0 staat en er nog geen huis is gevonden, zal het stel concessies moeten doen in hun wensenlijst.

Moeilijk?

Ook de huizenmarkt in Brabant is krap en voor je het weet kaapt iemand het huis dat je voor ogen had weg door een beter bod te doen. Dit gebeurde ook bij het huis dat Alex had gevonden. De concessieklok liep af en dat betekende dat Alex op bezoek kwam bij Hein en Quirine om te praten over het laten vallen van een aantal eisen. Na het verbreden van het zoekgebied zette Alex de zoektocht door. De grootste wens om in Vught te wonen leek het stel vaarwel te moeten zeggen, omdat het zo’n ontzettend lastige woningmarkt is. Maar gelukkig vond Alex de parel in het geliefde Vught – wie had dat gedacht?

De verbouwplannen

Na de puzzeltocht en de bedenktijd is het voor Quirine en Hein de hoogste tijd om langs hun gekochte huis te gaan. Het stel heeft na de puzzeltocht wel een paar voorkeuren, maar ze hebben geen idee welk huis van hun is. Quirine en Hein zijn na het afdoen van de blinddoek ontzettend blij verrast. De woning is in een goede staat. Beneden mag Bob zijn gang gaan, maar wat betreft de bovenverdieping hoeft er niet heel veel te gebeuren. Er is na de aankoop nog een verbouwbudget over van €60.000.

Als het aan Bob ligt zou een uitbouw de woning zeer goed doen, maar daarvoor heeft hij wel een hoger verbouwbudget nodig. Na overleg met Quirine en Hein heeft hij het unanieme akkoord om hun huis om te toveren tot écht iets moois.

De juiste stijl

Nu de woning wordt klaargemaakt voor het ultieme resultaat is het aan Roos de taak om het interieur helemaal naar wens van Hein en Quirine in te richten. Roos stemt de kleuren en accessoires helemaal af op de gemaakte moodboards. Ze houden van kwaliteit en een bourgondische sfeer. Daarnaast houdt het stel veel van reizen, voornamelijk naar Afrika, dus de Afrikaanse accessoires brengt Roos ook terug in het interieur. De basiskleuren zijn warme en beige tinten.

De woonkamer

Roos heeft de woonkamer omgetoverd tot een heerlijke ruimte met warme tinten en Afrikaanse accessoires. Ze heeft een gezellige zithoek gecreëerd met een fijne bank. Daarnaast heeft ze een lekkere eethoek gemaakt met een grote tafel en veel stoelen eromheen, zodat het stel altijd gezelschap kan ontvangen. Ook de trap kreeg een make-over, zodat deze perfect in de ruimte past.

De keuken

Hein wenste een grote woonkeuken waarin hij zijn bourgondische bestaan kwijt kan en heerlijk culinair aan de slag kan én dat heeft hij! Met als kers op de taart een klimaatkast voor zijn wijncollectie. Roos heeft gekozen voor lichte tinten voor de kasten met een natuurlijk werkblad erop.

De badkamer

Aan de badkamer hoefde niet veel te gebeuren, want die zag er bij de aankoop al heel goed uit. Er is alleen nieuw badkamermeubel en een nieuwe kraan geplaatst.

De slaapkamer

De slaapkamer heeft een luxe uitstraling met warme tinten wat perfect aansluit op de wensen van Quirine en Hein.

De babykamer

Met de kleine jongen op komst moest er natuurlijk ook een plekje aan hem worden toegewijd in het nieuwe huis van Hein en Quirine. Roos heeft gekozen voor de rustige kleur die in de rest van het huis terugkomt met schattige accessoires.

De logeerkamer

De zolderkamer is omgetoverd tot logeerkamer, maar is wederom ook een heerlijke kamer voor Hein en Quirine om zelf in te kunnen slapen. Deze kamer heeft ook een rustige tint op de muur en de accessoires accentueren het luxe gevoel.

De onthulling

Het moment is dan eindelijk daar! Vol zenuwen openen Quirine en Hein de deur van hun eerste eigen woning. Het stel vindt het fantastisch geworden en zijn stil van hoe mooi het resultaat heeft uitgepakt. Quirine is heel blij met de bank en de accessoires. Hein vindt de kleuren heel mooi. Het stel komt aan bij de keuken en zijn ontzettend blij verrast. Hein is enorm blij met zijn wijnklimaatkast. Ook de uitbouw valt in de smaak. “Ik vind het echt supercool! Die uitbouw verwacht je niet, maar wat is het mooi”, zegt Quirine.

Ook de bovenverdieping valt ontzettend in de smaak. “Wow, wat een mooie kamer is dit!”, zegt Hein. De babykamer voor de kleine vindt het stel ook prachtig. “Wat schattig!”, roept Quirine.

Waanzinnig blij bedanken Hein en Quirine het team van Kopen Zonder Kijken. De champagnefles gaat open en het proosten kan beginnen. Dit huis is precies geworden zoals Hein en Quirine ervan droomden. Ze kunnen hier heerlijk gaan genieten!

Shop the look!

Mooie meubels, kleuren en accessoires gezien? Bekijk de Shop The Look om te zien waar je deze items kunt kopen!

Fotografie

Sonja Velda

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5385825/kzk-een-ruime-en-bourgondische-woning-voor-hein-en