Kroatische visstoof met krokante polenta

[ad_1]

Het recept bestaat uit twee onderdelen: Kroatische visstoof en krokante polenta. We beginnen met de stoof en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de polenta.

Kroatische visstoof – Brodet

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • ½ citroen
  • neutrale olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • scheut water
  • zout en peper
  • klein bosje platte peterselie
  • 500 gr. wijtingfilet zonder vel
  • 300 gr. mosselen
  • 4 rauwe scampi

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snipper de uien. Snijd de citroen in dunne halve plakjes

Stap 2: Verwarm de olie in een braadpan en bak de ui en citroen 5 minuten.

Stap 3: Pel de knoflook en snijd fijn. Voeg vervolgens de knoflook en laurier toe aan de pan en bak 2 minuten mee. 

Stap 4: Voeg de gepelde tomaten, de witte wijnazijn en een flinke scheut water erbij. Breng op smaak met zout en peper. Snijd daarna de peterseliesteeltjes en voeg toe.

Stap 5: Snijd de vis in stukken en voeg toe aan de pan. Laat circa 10 minuten op laag vuur stoven.

Weetje: Hugo gebruikt wijtingfilet; familie van de kabeljauw. Hij heeft voor deze witvis gekozen, omdat deze er in overvloed is. Dit betekent dat het niet overbevist is en dus duurzaam. 

Tip: Wil jij vis eten, maar ook aan de natuur denken? Kijk dan even op de website van VISwijzer om te zien welke vis niet overbevist is en welke dus duurzaam zijn. 

Stap 6: Spoel intussen de mosselen met water en laat uitlekken.

Stap 7: Stoof de mosselen en de scampi de laatste 5 minuten mee. Snijd de peterselie fijn en voeg bij de visstoof.

Bereidingswijze:

Stap 1: Kook de instant polenta volgens de verpakking in water met zout.

Stap 2: Rasp de schapenkaas. Snijd de oregano fijn. Voeg daarna de kaas, oregano, zout en peper toe aan de polenta. Doe over in de schaal en laat opstijven in de koelkast.

Stap 3: Snijd de afgekoelde, stevige polenta in repen.

Stap 4: Verhit een laag olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin de polenta in circa 7 minuten per kant goudbruin en knapperig.

Stap 5: Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi als laatste nog met zout en peper en eet smakelijk!  

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5303392/recept-kroatische-visstoof-met-krokante-polenta