Kritiek lhbti’ers op Opwekking omdat ‘homo-onvriendelijke’ band welkom is

[ad_1]

Dat de band InSalvation op de jaarlijkse Pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen speelt, is voor veel christelijke lhbti’ers een doorn in het oog. De band zegde namelijk vorig jaar een concert af omdat de dominee die het gebed zou uitspreken, homoseksueel is. John Lapré, die het festival zelf al jarenlang bezoekt en zelf homoseksueel is, heeft daar moeite mee. 

“Dat geeft mij het gevoel dat ik op zich wel op het grasveld kan staan met 60.000 andere gelovigen om daar, zoals ze dat dan noemen, God te aanbidden”, zegt Lapré in Goedemorgen Nederland. “Maar dat ik niet op het podium zou kunnen staan om een gebed uit te spreken. En dat doet pijn, dat moet ik echt eerlijk zeggen.”

Lapré is al zo’n tien jaar betrokken bij Stichting Opwekking, zegt hij. “En ik ga daar met heel veel plezier naartoe. De betrokkenheid is groot, en daarom doet dit des te zeerder.”

InSalvation zou in september optreden in een sporthal in Monnickendam, maar belde een dag van te voren af. Ze hadden de kerk gevraagd een andere dominee te laten bidden tijdens de aanbiddingsavond, dus niet de homoseksuele Alexander Noordijk, zo schrijft De Stentor. De kerk weigerde dit verzoek. Daarop besloot de in evangelische kringen zeer populaire band te cancelen, waardoor 400 fans in teleurstelling achterbleven.

Ruben Flach, de directeur van Stichting Opwekking, benadrukt dat hij geen reden ziet om de band van het affiche te halen. Inhoudelijk wil hij niet op de discussie ingaan, schrijft de krant. “Ik laat de conferentie hierdoor niet overschaduwen. Het is niet zo dat ik nergens op wil reageren, maar we moeten dit verhaal niet blijven oprakelen.” Hij benadrukt dat iedereen welkom is op het festival.

‘Hoop dat Opwekking zich uitspreekt’

Lapré hoopt dat Opwekking zich over de situatie uitspreekt. “Nu worden er allerlei gelegenheidsargumenten gezocht, zoals: wij hebben geen invloed op het programma. Dan denk ik: zeg nu eerlijk dat je achter het besluit van de band staat, en dan weet heel Nederland hoe je erover denkt, dan weten alle Christenen hoe je erover denkt, en dan is dat probleem uit de wereld.”

InSalvation ging dinsdag niet in op het verzoek van de Stentor om te reageren, zo schrijft De Stentor.

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

*” geeft vereiste velden aan


Lees ook: 

Politie in Rotterdam krijgt steeds meer en heftigere meldingen van anti-homogeweld

Door: Marinka Wagemans[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/24/kritiek-van-christelijke-lhbtiers-op-festival-opwekking-omdat-homo-onvriendelijke-band-welkom-is-doet-pijn/