KRC Genk wint Kempencup na spannende finale (Kasterlee)

[ad_1]

KRC Genk is de winnaar van de Kempencup 2023 in Tielen.© Aline Verhoeven

Tielen

De voetballers van KRC Genk wonnen dinsdag de Kempencup, een toernooi voor U12-spelers bij KFC De Kempen in Tielen (Kasterlee). In de finale waren ze met 2-0 te sterk voor het Duitse Borussia Mönchengladbach.

Met clubs zoals Borussia Mönchengladbach, KRC Genk en Standard de Liège mocht KFC De Kempen dinsdag opnieuw heel wat mooie clubs ontvangen in het Staf Janssensstadion in Tielen. 24 clubs met U12-spelers werden opgedeeld in vier groepen en namen het tegen elkaar op. In een spannende finale versloeg KRC Genk bij de eerste deelname aan de Kempencup Borussia Mönchengladbach met 2-0.

De lokale ploeg van KFC De Kempen speelde een sterk toernooi. Na winst tegen FC Eindhoven en gelijke spelen tegen KVC Westerlo en NAC Breda eindigde De Kempen op de negentiende plaats.

“We zijn blij dat alles weer goed verlopen is. Het is ieder jaar een hele organisatie maar toch slagen we erin met heel wat vrijwilligers om er een toptoernooi van te maken. Zonder hen zou dit nooit lukken”, benadrukt Dirk Stappaerts, voorzitter van KFC De Kempen. (bvdl)

KRC Genk nam het in de finale van de Kempencup op tegen Borussia Mönchengladbach.© Aline Verhoeven

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230815_97454641