Klopjacht op Nederlander (21) na dubbele moord in Italië

[ad_1]

Sacha Chang© Carabinieri

De Italiaanse politie houdt een klopjacht op een 21-jarige Nederlander uit Amsterdam die wordt verdacht van een dubbele moord in de Noord-Italiaanse regio Piemonte. Hij zou psychisch verward zijn, en wordt verdacht van moord door middel van messteken op zijn vader (65) en een familievriend waar ze enkele dagen op bezoek waren.

De familievriend – een 60-jarige Nederlander uit Harderwijk – was de eigenaar van het huis waar de verdachte en zijn vader sliepen. Hij werd vermoord nadat de verdachte vermoedelijk eerst zijn eigen vader om het leven had gebracht. De man was aanvankelijk zwaargewond, en wist nog op tijd de politie te bellen om alarm te slaan. Daarna werd hij naar het ziekenhuis in Turijn gebracht, waar hij even later bezweek aan zijn verwondingen. Er waren tijdens de dubbele moord geen anderen in huis.

Klopjacht

De moorden vonden plaats in het gehucht Montaldo di Mondovì (in de noord-Italiaanse regio Piemonte), waar slechts 600 mensen wonen. De verdachte zou volgens Italiaanse media de Nederlands-Chinese Sacha Chang zijn. De politie heeft een foto verspreid van de jongeman, die na de dubbele moord mogelijk naar de naburige bossen of een nabijgelegen gebouw vluchtte. Hij is circa 1,75 meter lang, heeft een korte broek en een shirt aan. De politie roept mensen met informatie over zijn verblijfplaats op om zo snel mogelijk contact op te nemen.

De politie zoekt ook vanuit de lucht met een helikopter. Ze tast nog in het duister over het motief achter de dubbele moord.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230817_91527602