Kleurrijke Indiase spinaziecurry met boontjes

[ad_1]

Indiase spinaziecurry met feta 

  • Hoofdgerecht voor 4 personen (vegetarisch) 
  • Bereiding: circa 30 minuten 

Ingrediënten:

  • 300 gr. basmatirijst 
  • 2 gele uien 
  • 4 tenen knoflook 
  • 6 cm gember 
  • 2 eetlepels garam masala 
  • 3 tomaten 
  • 750 gr. Iglo spinazie à la crème  
  • 500 gr. sperziebonen, kontjes verwijderd 
  • 2 rode paprika’s 
  • 1 limoen 
  • 300 gr. feta 
  • gefrituurde uitjes 
  • neutrale olie 
  • zout 

Extra nodig:

Maak het jezelf makkelijk en stop alle ingrediënten met één klik in het winkelmandje van je favoriete supermarkt. 

Bereidingswijze:

Stap 1: Begin met het koken van de rijst, maar spoel deze eerst af – in een zeef – onder de kraan tot het water helder is. Doe de rijst daarna in een pan met 450 ml water en breng het geheel aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur lager en doe je een deksel op de pan. Laat de rijst in 15-20 minuten volledig gaar koken. 

Stap 2: Pel en snipper intussen de uien en de knoflook. Schil ook de gember en hak deze fijn.  

Stap 3: Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een pan en fruit daarin de ui en gember circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg daarna ook de garam masala toe en bak nog 1 minuut. 

Stap 4: Snijd de tomaten in grote stukken en pureer ze met de staafmixer. Voeg de tomaten samen met de spinazie toe aan de pan met kruiden en wacht tot alle spinazie is gesmolten. Laat daarna zachtjes pruttelen terwijl je de boontjes en paprika bereidt. 

Stap 5: Verhit een paar lepels olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de sperziebonen toe. Bak 5 minuten.  

Stap 6: Snijd ondertussen de paprika in dunne repen (ongeveer zo dik als de sperziebonen). Voeg de paprika toe en bak nog 2 tot 3 minuten. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. 

Stap 7: Zet het vuur uit, rasp de limoen boven de groente en knijp het sap erboven uit. 

Stap 8: Snijd de feta in blokjes en roer door de spinaziecurry. Laat het geheel één minuut zachtjes pruttelen, tot de feta warm is. 

Stap 9: Schep de rijst op en verdeel de spinaziecurry er overheen. Leg de groente naast de rijst en strooi – naar smaak – gebakken uitjes over de groente. 

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5367340/indiase-spinaziecurry-met-boontjes