Kleurrijke autowrakken veroveren Uitkerke, waar uniek cultuurproject loopt: “Uniek schouwspel” (Blankenberge)

[ad_1]

© IF

Blankenberge

En plots doken een aantal autowrakken op in Uitkerke. Aan de Sint-Amanduskerk pronkt streetart van Wietse op zeven oude wagens, en dat in het kader van het cultuurproject Voiture contre Nature, een organisatie van de Handelsgebuurtekring Uitkerke.

Junior Verbeeke

‘Voiture contre Nature’ , hoe de natuur alles overwint wanneer zaken door de mens achtergelaten wordt. Zeven autowrakken aan de Sint-Amanduskerk werden beschilderd door Wietse, die eerder al streetart verzorgde in Blankenberge. “De wrakken kregen tekeningen van meeuwen, rozen, een vismotief of een oerwoud”, vertelt Raf Hollevoet van de handelsgebuurtekring. “De groendienst van Blankenberge gaat de kunstwerken bekleden met bloemen en planten, waardoor dit een uniek schouwspel wordt.” Het is de bedoeling dat de wrakken verder zullen aftakelen en verkleuren, en uiteindelijk volledig opgeslorpt worden in het groen van de natuur.

Uitopia in juni

Het cultuurproject past in een grote geheel: op 3 en 4 juni wordt Uitopia georganiseerd, een uniek weekend waarin deelgemeente Uitkerke centraal staat en er tal van activiteiten doorgaan. “Al kunnen we het volledige programma nog niet vrijgeven”, zegt Hollevoet.

Een tipje van de sluier kon wel: er komt onder andere een lange tafel vormen waar iedereen samen een gezellige visschotel kan eten, van welke afkomst ook. Dat gebeurt in samenwerking met de dienst Zorgzame Buurten. In Park De Craene verrijst dan ook een skelet van een ‘monsterfish’.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230327_94786586