Kledingmerk Scotch & Soda vraagt faillissement aan voor Nederlands deel | Economie

[ad_1]


Het Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda heeft een faillissement aangevraagd voor de activiteiten in ons land. De curator gaat op zoek naar een nieuwe eigenaar. Voorlopig blijven de 32 Nederlandse winkels nog gewoon open.

De problemen bij het Nederlandse merk zijn ontstaan in de coronatijd, schrijft FD op basis van een persbericht. Toen moesten winkels voor langere tijd dicht vanwege de coronamaatregelen. Die tijd, gecombineerd met de gestegen energieprijzen en torenhoge inflatie, hebben voor “ernstige cashflowproblemen” gezorgd, aldus Scotch & Soda.

Een curator gaat de komende tijd op zoek naar een kandidaat om de Nederlandse activiteiten over te nemen. Tijdens die zoektocht blijven de 32 vestigingen in ons land gewoon open. In Nederland werken ongeveer achthonderd mensen voor Scotch & Soda.

“Het is een echt Nederlands merk met een creatief hart, dat wereldwijd actief is. Dat is bijzonder”, zegt curator Jasper Berkenbosch tegen FD. “Het faillissement is echt een bittere pil.”

Het faillissement geldt alleen voor het Nederlandse deel. De activiteiten in het buitenland, waar Scotch & Soda meer dan tweehonderd winkels heeft, zijn niet in gevaar. Die winkels zijn onder meer in Frankrijk, Engeland en Italië, maar ook in de Verenigde Staten en China te vinden.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6256172/kledingmerk-scotch-soda-vraagt-faillissement-aan-voor-nederlands-deel.html