Kindergemeenteraad steunt vzw Feestvarken na opruimactie (Lille)

[ad_1]

De leden van de Lilse kindergemeenteraad overhandigen samen met medewerkers van het mamadepot in Lille en schepen Chiel Danckers een cheque aan Tineke Leffelaer van de vzw Feestvarken.© Gemeente Lille

Lille

De kindergemeenteraad van Lille overhandigde woensdag een cheque van 233 euro aan de vzw Feestvarken. Hiervoor verkochten ze bij het mamadepot in de Kerkstraat in Lille spullen afkomstig van een opruimactie.

De leden van de Lilse kindergemeenteraad riepen alle leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar op om hun kamer op te ruimen en spullen te verzamelen die ze niet meer nodig hadden. “Ze gingen vooral op zoek naar zomerspullen en speelgoed. Dit materiaal werd goed nagekeken en gesorteerd samen met de vrijwilligers van het mamadepot in Lille”, legt Wim Godschalk van de gemeente Lille uit. “Daarna werden de spulletjes verkocht in het mamadepot aan lage prijzen.”  

Tijdens de paasvakantie kregen de jongens en meisjes van de kindergemeenteraad de kans om ook zelf mee te helpen in het mamadepot in de Kerkstraat, waar tweedehandsspullen voor kinderen en jongeren worden verkocht.

Het mamadepot schonk een deel van de opbrengst van deze dagen aan de kindergemeenteraad zodat hiermee een zelfgekozen goed doel kon worden ondersteund. De kindergemeenteraad besliste om die opbrengst, 233 euro, te schenken aan de vzw Feestvarken, een organisatie die ervoor zorgt dat alle kinderen gelijke kansen krijgen.

“We zijn heel blij met de actie van de Lilse kindergemeenteraad”, zegt Tineke Leffelaer van de vzw Feestvarken. “Met de opbrengst van deze actie kunnen we weer vijf kinderen en hun ouders blij maken met een verjaarsdagspakket.” (bvdl)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230524_95651440