Kersvers FC Damme-coach Johnny Bleyaert wil dat zijn spelers terug met plezier op het veld staan: “Niet te veel rekenen” (Damme)

[ad_1]

Voetbal 3de provinciale A FC Damme

Johnny Bleyaert kan rekenen op aanvoerder Arne Schreel om operatei redding tot een goed einde te brengen.© mvh, vdb

De trainerswissel bij FC Damme heeft zijn effect niet gemist. Het 1-1-gelijkspel in Ruddervoorde is een puike prestatie en hoopgevend voor de onmiddellijke toekomst. Zondag komt De Haan op bezoek. Een overwinning zou heel welkom zijn voor de troepen van de nieuwe trainer Johnny Bleyaert.

Philippe Decruynaere

“Na amper één training met spelers van wie ik de voetbalkwaliteiten nog niet heb kunnen doorgronden, reken je vooral op een schokeffect”, geeft Johnny Bleyaert eerlijk toe. “Als nieuwe coach beginnen tegen één van de betere ploegen van de reeks is zeker geen opdracht waar je blij van wordt. Daarenboven kon ik niet rekenen op verschillende geblesseerde of afwezige basisspelers, waardoor ik met een gehavende ploeg moest aantreden. Eigenlijk zat er zelfs meer in dan een gelijkspel. Nadat we op voorsprong waren gekomen, misten we enkele kansen om de kloof uit te diepen. Toch is dit puntje een mentale opsteker die de groep heel veel deugd zal doen.”

De nieuw coach van FC Damme kent de club als geen ander. “Ik woon dicht bij het stadion, de ondervoorzitter is al vele jaren een goeie vriend en verschillende familieleden zijn op één of andere manier verbonden met de club. Het doet me pijn om te zien hoe deze mooie vereniging onderaan in derde provinciale A bengelt. Mijn laatste trainersjob bij VK Adegem dateert ondertussen al van een drietal jaar geleden en ik voelde me klaar om terug op het veld te staan. Ik heb me geëngageerd om de club te helpen en doe dat met heel veel plezier en enthousiasme. Iedereen weet dat we ons lot niet meer in eigen handen hebben, maar het heeft geen zin om naar het verleden te kijken. Wat de voorbije maanden gebeurde, interesseert me niet. Ik wil in de eerste plaats dat mijn spelers terug met plezier en goesting op het veld staan. Ik zal er alles aan doen om hen motivatie en werklust bij te brengen. Dan zullen de resultaten wel volgen. We zien wel waar we uitkomen. Het blijft wel belangrijk dat we minstens twee ploegen achter ons laten.”

Verrassingen

Verdediger Jasper Verbeke, die vorig weekend het enige doelpunt van zijn ploeg scoorde, vindt het een goede zaak dat er opnieuw een ploeg op het veld staat die voetbalplezier uitstraalt. “We moeten nu vooral niet te veel bezig zijn met de andere ploegen. De voorbije maanden was het spelplezier ver te zoeken. Misschien was het daarom beter dat een nieuwe coach de ploeg in handen nam. Johnny Bleyaert is duidelijk een trainer die wil dat we ons amuseren op het veld. Niet te veel rekenen en tellen is zijn boodschap. Ik denk wel dat die ingesteldheid ons vooruit kan helpen.”

Zondag komt De Haan naar Sportpark Meuleweg in Moerkerke. “Iedereen beseft dat het opnieuw een heel moeilijke wedstrijd wordt, maar ik houd me niet bezig met de tegenstrever. We moeten nu vooral zelf punten pakken en niet te veel rekenen op misstappen van andere ploegen. In deze fase van de competitie zijn er geen gemakkelijke opdrachten en vallen er elke week verrassingen te noteren. Hopelijk zorgen wij in de komende weken nog voor enkele verrassende uitslagen”, besluit Johnny Bleyaert.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230307_93694807