KDN United van Nathan D’Hoore mengt zich weer in de titelstrijd: “Nu we opnieuw het goede ritme te pakken hebben, kunnen we het nog spannend maken” (Leuven)

[ad_1]

Voetbal 3de provinciale C KDN United

Nathan D’Hoore. “Ik heb ook zelf nooit eerder in zo’n gekke reeks gespeeld.”© Vel

KDN United deed afgelopen weekend wat het moest doen en zette rode lantaarn Korbeek Sport vlot met 8-1 opzij. Nathan D’Hoore en co. volgen zo met nog negen speeldagen op de teller op zes punten van leider Haacht Statie. Wie weet wat er de komende weken en maanden nog allemaal mogelijk is voor zwart-oranje-groen? Zaterdag wacht alvast de verplaatsing naar Betekom B.

Stefan Van De Weyer

D’Hoore voetbalde van zijn zevende tot zijn vijftiende bij OH Leuven. Daarna zette hij een stapje terug en ging het naar HO Bierbeek. Tussen zijn zestiende en twintigste zweefde hij er tussen de A- en de B-ploeg. Nu is hij toch ook alweer aan zijn vierde seizoen aan de Roostweg bezig. “Toen ik jonger was, werd ik uitgespeeld als rechtsback of als verdedigende middenvelder”, zegt de inwoner uit Wilsele. “Met het ouder worden, schuiven ze me naar voren. Ik maak een beetje de omgekeerde beweging. Tegen Korbeek liep het goed, die 8-1-zege vertelt dat ook wel. Als we goed verder werken, dan is er nog veel mogelijk in deze steeds verrassende reeks. We zijn goed aan het seizoen begonnen met het veroveren van die eerste periodetitel, maar nadien kenden we een dipje en in de tweede periode lieten we te veel punten liggen. Met een hernieuwde dynamiek kunnen we het nog altijd spannend maken in deze reeks.”

Doctoraatsstudent

Vooral omdat alles bovenaan nog altijd zo dicht bij mekaar hangt. “Ik heb ook zelf nooit eerder in zo’n gekke reeks gespeeld. Komende speeldag moeten we op bezoek bij Betekom B. Het wordt een mooie uitdaging om daar onze vorm te bevestigen”, wist de doctoraatsstudent bewegingswetenschappen aan de KU Leuven. Na vijf jaar studies zit hij nu in zijn tweede van vier doctoraatsjaren. “Deze studies leunen vlak bij mijn sport aan, dat maakt het dubbel interessant.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230223_93192307