Kan minister Wiersma nog aanblijven na zijn woedeuitbarstingen?

[ad_1]

Nadat naar buiten is gekomen dat minister Wiersma van Onderwijs regelmatig is uitgevallen naar mensen die voor hem werkten, wordt er openlijk getwijfeld of hij nog kan aanblijven. Eén van die mensen is Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht.

Niet alleen in zijn huidige functie als minister van Onderwijs, maar tijdens zijn hele loopbaan in politiek Den Haag barstte Dennis Wiersma regelmatig in woede uit tegenover zijn medewerkers, meldde NRC dit weekend. Medewerkers zouden regelmatig huilend over de gangen lopen, en het verloop onder zijn medewerkers is groot. Wiersma erkent de aantijgingen, maar vindt dat hij die nu voldoende oppakt. Dat liet hij maandag aan RTL Nieuws weten.

Maar of dat alles goed maakt, betwijfelt Olfers. “Uit onderzoeken is gebleken dat voorbeeldgedrag doet volgen. Je gaat nu ongewenst gedrag normaliseren”, zegt Olfers in Op1. “Dit hoort niet en is onfatsoenlijk.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Geen onderzoek

Inmiddels, na de berichtgeving, heeft zowel de VVD als het ministerie van Sociale Zaken medewerkers in interne brieven, die NRC heeft ingezien, uitgenodigd om zich intern uit te spreken over Wiersma. Wat daaruit gaat komen, is nog niet duidelijk. Olfers vindt het vooral kwalijk dat er geen onderzoek loopt naar de minister.

Lees ook: 

Prefab-woning toch niet de oplossing van de woningnood? ‘Gemeenten hebben een prikkel nodig’

 

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/22/kan-minister-wiersma-nog-aanblijven-na-zijn-woedeuitbarstingen/