Kabinet neemt advies na OVV-rapport over: ‘Ze kunnen niet anders’

[ad_1]

Na het vernietigende rapport over de beveiliging van onder meer Peter R. de Vries en advocaat Derk Wiersum neemt het kabinet alle aanbevelingen van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) over. Dat melden ingewijden aan De Telegraaf.

In het rapport staat dat instanties zoals de politie en andere veiligheidsdiensten beter informatie met elkaar moeten uitwisselen. Ook moet er een onafhankelijke beroepsinstantie komen zodat er geen verziekte verhoudingen onderling ontstaan. Naar verluidt komt minister Yesilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) vrijdag met een uitgebreide reactie namens het kabinet.

“Ze kunnen eigenlijk niet anders dan het volledige rapport overnemen”, reageert strafrechtadvocaat Willem Jan Ausma in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Anders kun je de hele kroongetuigenregeling wel in de koelkast zetten.” Ausma vindt het belangrijk dat er een overkoepelende organisatie komt die de informatie onderling beter stroomlijnt. “Hierdoor is het ook misgegaan. De informatie bleef versnipperd en je kunt je afvragen waarom er niet eerder is gedacht aan een dergelijk orgaan.”

Of er ook politieke consequenties aan het rapport vast moeten zitten betwijfelt Ausma. “Je zit nu met een minister die toentertijd geen minister was. Je kunt beter het probleem oplossen.”

Lees meer:

John van den Heuvel: kroongetuigen noodzakelijk in strijd tegen georganiseerde misdaad

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/28/kabinet-neemt-aanbevelingen-ovv-rapport-van-kaft-tot-kaft-over-ze-kunnen-eigenlijk-niet-anders/