Kabinet maakt geen ‘bedeltoer’ langs oppositie voor Voorjaarsnota

[ad_1]

Het kabinet maakt dit jaar geen bedeltoer langs de oppositiepartijen om te luisteren naar hun wensen voor de Voorjaarsnota. Dat meldt de Telegraaf. Het vertimmeren van de begroting gebeurt vooral in kabinetskring, schrijft de krant.

Vorig jaar trokken premier Mark Rutten en minister Sigrid Kaag (Financiën) langs zestien oppositiepartijen in het kader van de nieuwe bestuurscultuur. Met name Kaag is dat slecht bevallen, zeggen ingewijden. Ze omschreef het als een “bedevaart” en “grande trounéé”.

Vooral aan het bezoek aan Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet hield Kaag een vervelende nasmaak over. Baudet draaide hard klassieke muziek en introduceerde zijn stagiair als spiritueel coach. Volgens De Telegraaf zorgde het voor zichtbaar ongenoegen bij Kaag en ongemak bij Rutte.

Het idee was dat met de rondgang het kabinet beter gehoor zou kunnen geven aan de wensen van oppositieleiders. In de praktijk hadden coalitiepartijen zelf al een akkoord bereikt over het verspijkeren van de begroting.

De komende ontvang Kaag de vakministers uit het kabinet om te luisteren naar hun wensen. Volgens De Telegraaf wil de bewindsvrouw vooral weten hoeveel geld op de plan blijft liggen, bijvoorbeeld door het arbeidstekort. Dat geld zou gebruikt kunnen worden om het energieprijsplafond van te betalen.

Lees ook: 

Rutte en Kaag zoeken steun voor Voorjaarsnota: kritiek op aanpak via ‘achterkamertjes’

Door: Peter Visser[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/27/kabinet-maakt-geen-bedeltoer-langs-oppositie-voor-voorjaarsnota/