Jubilerende Kees van der Staaij: ‘Steun stikstoffonds nog onzeker’

[ad_1]

De SGP weet nog niet of het stikstoffonds van minister Christianne Van der Wal zullen steunen, dat meldt SGP-leider Kees Van der Staaij vrijdag in het radioprogramma Sven Op 1.

De linkse oppositie wil het fonds niet steunen, dus moet het kabinet steun zoeken via BBB en via de SGP, maar die laatstgenoemde partij gaat de kwestie eerst nog zorgvuldig wegen. “We moeten de knoop er nog over doorhakken.” Aankomende dinsdag wordt over het fonds gestemd.

Landbouwakkoord

Het landbouwakkoord hangt als het zwaard van Damocles boven het kabinet, ziet ook Van der Staaij. Volgens de fractieleider wordt de situatie uitermate ingewikkeld als er geen landbouwakkoord is vóór de zomer. Er hangen ook andere zaken aan vast. “Voor de zomer is die helderheid wel echt heel belangrijk, anders komen we in een moeras terecht en dat moeten we niet willen. Dit heb ik in 25 jaar zelden langs zien komen.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Jubilerend

25 jaar zit Kees Van der Staaij in de Kamer, 9132 dagen om precies te zijn. In die 25 jaar heeft hij veel zien veranderen, een hoop goede dingen maar toch ook trends die zorgen opleveren. De slagvaardigheid van de Kamer is achteruitgegaan, evenals het vertrouwen in de politiek. “Er is echt heel veel werk aan de winkel. Maar we moeten ook weer niet doen dat het alleen maar fout gaat en er geen stappen worden gezegd. Dat vertrouwen van die burger is steeds de uitkomst van of wij ons werk hier goed genoeg doen. Dus moeten we luisteren naar de burger. Tel daar Daadkracht en integriteit bij op”, aldus Van der Staaij.

Of hij zelf nog lang als Kamerlid en fractieleider zal aanblijven liet hij in het midden. Wel gaf hij toe dat: “De uitgang dichterbij is, dan de ingang”.

Beluister hier de hele uitzending als podcast.

Lees ook:

Overheid besteedde in 2022 2,7 miljard euro aan personeel van buitenaf, drie keer meer dan tien jaar geleden

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/19/jubilerende-kees-van-der-staaij-sgp-steun-stikstoffonds-nog-onzeker/