Jeugdbeschermers gaan minder gezinnen bijstaan om werkdruk te verlagen | Economie

[ad_1]

Werkgevers en FNV Jeugdzorg zijn het eens geworden over hoe de werkdruk van jeugdbeschermers omlaag kan. Zo gaan medewerkers ieder minder kinderen en gezinnen bijstaan.

Jeugdbeschermers zouden nu ieder gemiddeld twee keer zoveel kinderen en gezinnen bijstaan als eigenlijk mag. Het aantal cliënten per medewerker wordt daarom stapsgewijs afgebouwd, laat de vakbond weten. Ook zijn er nu afspraken over minder administratieve druk en betere werkomstandigheden.

Werknemers in de jeugdzorg voeren sinds eind vorig jaar actie tegen de hoge werkdruk. “Dit geeft de professionals, die al jarenlang een enorm belangrijke sector overeind houden, eindelijk perspectief”, zegt Maaike van der Aar, bestuurder bij FNV Jeugdzorg.

Kinderen en gezinnen zullen volgens Van der Aar meer tijd en aandacht krijgen dan nu. Maar de wachtlijsten in de jeugdzorg zouden door de verlaging van de werkdruk nog langer kunnen worden.

Het akkoord wordt nog voorgelegd aan de leden van de FNV. Die hebben tot 6 april de tijd om te stemmen. Tot die tijd gaan al geplande acties gewoon door, meldt de vakbond.

Oproep: wij zoeken jeugdzorgmedewerkers

Voor een artikel zijn wij op zoek naar jeugdzorgmedewerkers. Werk jij in de jeugdzorg en wil je jouw ervaringen met ons delen? Stuur dan een mail naar sanne@nu.nl.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6256368/jeugdbeschermers-gaan-minder-gezinnen-bijstaan-om-werkdruk-te-verlagen.html