Jean-Pierre Maeren toont zijn liefde voor taalmopjes en verkoopt Bakken Vol Humor uit (Gent)

[ad_1]

© FVV

SINT-AMANDSBERG

Hopeloos. Het is niet het woord om de Gentse Feestenshow van Jean-Pierre Maeren, beter bekend als De Popkoning, te beoordelen. Maar het is wel hopeloos, voor wie wou gaan en nog geen tickets heeft.

Rudy Tollenaere en Frederiek Vande Velde

De vijf voorstellingen in zaal Novacentrum in de Sint-Bernadettestraat zijn allemaal uitverkocht. Jean-Pierre Maeren bouwt in Bakken Vol Humor voort op zijn gekend recept: een decor waarin hij zowel zijn latexpoppen kan laten verdwijnen en verschijnen, en waarin ook plaats is om zelf voluit te gaan in de persiflages van bekende personen.

Wat de poppen betreft is ook Odette van de Toilette van de partij. En daarmee zit de Popkoning meteen op het terrein van de humor die het in de omgeving van de onderbroek gaat halen. Een blijkbaar onuitputtelijk terrein. Zo is een strandjeanet in de ogen van Odette van de Toilette een zeehomo.

Waarbij Jean-Pierre ook zijn ‘liefde voor taalmopjes’ nog eens toont. Het verschil tussen de vroegere Tupperware-avonden en de huidige Upperkut-avonden: bij het eerste gaat het over dozen waar je vanalles kan insteken, bij het tweede gaat het over vanalles dat je in je doos kan steken. 

© FVV

Nicootje en zuster Vaseline zijn ook van de partij en moeten niet onderdoen voor Odette van de Toilette. Jean-Pierre Maeren heeft ook een nieuwe pop: Dick Vanachteren: een blinde gevangene, die in de gevangenis het bezoek krijgt van een dove celgenoot. Spraakverwarring ten top.

In het laatste deel van zijn bijna twee uur durende show persifleert Jean-Pierre Maeren diverse, vooral overleden zangers: Paul Van Vliet die voor Leuven kiest in plaats van voor Vlaanderen, Toon Hermans die nieuwe gedichten schreef, Herman Van Veen en Vader Abraham die naar De kleine prostituee aan de haven gaat.

Ook Frans Bauer en Marco Borsato passeren de revue. Die laatste is niet dood, maar wordt wel doodgezwegen, aldus de Popkoning.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230720_97689963