Je koffer efficiënt en kreukvrij inpakken, zo doe je dat!

[ad_1]

De ‘army roll’

Misschien is de term ‘army roll’ nog onbekend voor je, maar deze techniek van T-shirts inpakken biedt echt een uitkomst. Dat je je kleding beter kunt oprollen in plaats van vouwen, is al redelijk bekend. Maar de Army Roll – die veelal bij soldaten wordt aangeleerd – gaat nét een stapje verder.

Eerst leg je je shirt op een harde ondergrond, waardoor je makkelijker kunt rollen. Vervolgens vouw je de onderkant van het shirt omhoog, waardoor de binnenkant te zien is. Vouw de mouwen naar binnen, zodat het shirt een rechthoekige vorm krijgt. En dan is het tijd om te rollen. Begin bij de kant van de hals en rol het shirt zo strak mogelijk op. Hierdoor voorkom je kreukels! Rol het shirt door tot je bij het eind bent. Dan hoef je enkel de zoom erom te vouwen en zo creëer je een mooi, klein pakketje. Door de laatste techniek voorkom je ook dat de kleding in je tas weer open rolt. Superhandig én efficiënt. 

Zie je het niet helemaal voor je? In de onderstaande video zie je hoe het in z’n werk gaat: 

Tussen plastic zakken

Je ziet het vaker bij luxe kledingzaken: overhemden of jurken worden verpakt met een stukje plastic of dun papier ertussen. Hierdoor komt de kleding veel netter en ongekreukt aan bij de klant. Dus, waarom zou je deze techniek ook niet toepassen bij het inpakken van je eigen koffer?

Leg een plastic zak onderin je tas of koffer en leg je (opgerolde) kleding erbovenop. Vervolgens leg je nog een plastic zak erbovenop. En stapel zo verder per laag kleren. De gladde structuur van het plastic houdt je kleding op deze manier mooi strak en voorkomt grote kreukels. Heb je niet genoeg plastic zakken? Dan kun je ook tissues gebruiken. Heel handig als er een chic dinertje op de planning staat. 

Voorkom loze ruimtes

Wanneer je gaat inpakken, bewaar dan je sokken en ondergoed voor het laatst. Deze items werken superslim als opvulmateriaal. Elke centimeter moet benut worden en vaak past daar net een onderbroek of wat sokken tussen. Óf rol ze mee tussen je opgerolde shirts. En vergeet ook niet de loze ruimte in je schoenen: ook daar past meer in dan je denkt. 

Vacuüm zuigen

Wat het allerbeste werkt is om je kleding in speciale inpakzakken te pakken. Met name de vacuümversie werkt als een tierelier. Hiermee benut je echt alle ruimte. En als je alles uit deze techniek wilt halen, kun je het beste alle bovenstaande technieken combineren.

Dus, vouw je kleren volgens de army roll en plaats het in de zak. Doe daar – voor het beste en kreukvrije resultaat – plastic zakken of tissues tussen en rits de zak dicht. Vaak kun je door middel van een stofzuiger of pomp de zak vacuüm zuigen en haal je alle lucht weg. Zo creëer je een mooi klein pakketje en kun je veel meer kleding kwijt dan je denkt. Oftewel: inpakken en wegwezen!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5395806/je-koffer-efficient-en-kreukvrij-inpakken-zo-doe-je-dat