Japanse restaurantketen zet slimme camera’s in tegen ‘sushiterreur’ | Tech

[ad_1]

Een Japanse keten van sushirestaurants wil met behulp van slimme camera’s voorkomen dat gasten stiekem aan sushi likken, schrijft BBC News. Het bedrijf neemt die maatregel nadat een filmpje van een man die speeksel op sushi smeert viraal was gegaan.

De video leidde tot kopieergedrag. Vooral jonge mensen filmden zichzelf terwijl ze in restaurants aan allerlei dingen likten en speeksel smeerden op eten dat op de lopende band voorbijkwam. Het kreeg op sociale media zelfs een naam: sushiterreur.

Slimme camera’s gaan gasten in de gaten houden. Ze geven een seintje als er onhygiënisch gedrag wordt waargenomen. Dat moet voorkomen dat andere restaurantgasten vervuilde gerechten eten.

In Japan is het gebruikelijk dat sushigerechten op een lopende band door het restaurant gaan. Gasten kunnen de gerechtjes die zij willen eten van de band pakken.

Vanwege de filmpjes hebben veel restaurants besloten de lopende band met gerechten stil te zetten. In plaats daarvan nemen ze meer personeel aan, zodat het eten naar de gasten gebracht kan worden.

“De lopende band is onlosmakelijk verbonden met de Japanse sushicultuur, iets waar we heel trots op zijn”, zei een woordvoerder van de restaurantketen eerder tegen BBC News. “We willen dat onze gasten er zeker van kunnen zijn dat het eten veilig, gezond en hygiënisch is.”

[ad_2]

https://www.nu.nl/tech/6255400/japanse-restaurantketen-zet-slimme-cameras-in-tegen-sushiterreur.html