Jaar cel voor veertiger die met spiegeltje onder kleedhokjes gluurde in Center Parcs (De Haan)

[ad_1]

© Belga Image

De Haan/Roeselare

Een 47-jarige man uit Roeselare heeft voor de Brugse strafrechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor voyeurisme. In Center Parcs De Haan probeerde J.M. met een spiegeltje onder de kleedhokjes te gluren. De rechtbank overwoog een voorwaardelijke straf, maar de man zag het nut van therapie niet in.

Arne Franck

Op 2 oktober 2021 werd J.M. op heterdaad betrapt door medewerkers van Center Parcs. De veertiger probeerde met een spiegeltje onder het kleedhokje te gluren van een zestienjarig meisje en haar zeventienjarige vriend. J.M. bleek in 2012 als eens tot zes maanden celstraf met uitstel veroordeeld voor aanranding van een minderjarige en verspreiding van kinderporno.

Begin oktober vorig jaar vroeg procureur Jochen van Aalst vijftien maanden voorwaardelijke celstraf voor de man, die uitlegde dat hij met een gokverslaving kampte. De rechtbank beval toen een maatschappelijk onderzoek in het kader van eventuele voorwaarden, maar J.M. gooide daarbij zijn eigen ruiten in. Volgens de procureur maakte hij aan zijn justitieassistent duidelijk dat hij een behandeling voor zijn seksuele problematiek nutteloos vond.

Op basis van het negatief verslag vroeg de procureur dan maar een effectieve celstraf. Hierop probeerde de Roeselarenaar de rechter alsnog te overtuigen van zijn goede intenties. Maar dat maakte weinig indruk. “Tegen dat ze het bij het justitiehuis niet zien zitten, moet het al heel erg zijn”, sneerde de rechter.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230303_95234033