Is het verharen van je huisdier(en) begonnen? Dit kun je eraan doen!

[ad_1]

Je hond of kat verandert van vacht in de ruiperiode, wat te maken heeft met het verschil in temperatuur. Als de temperatuur omhooggaat is je hond of kat nou eenmaal toe aan een koelere vacht. In de aanloop naar de winter maakt je hond of kat zich weer klaar voor een koude periode met een dikkere vacht. De periodes waarin je kat of hond verhaart is te verdelen in de voorjaars- of lenterui die rond april/mei start, en een herfstrui die rond oktober/november begint.

1. Een goede vachtverzorging

Een goede vachtverzorging van je hond of kat is erg belangrijk en het kan helpen om de verspreiding van dierenharen in je huis tegen te gaan. Dit doe je door je huisdier elke dag of in ieder geval regelmatig te borstelen. Op deze manier haal je alvast de loszittende haren uit de vacht, zodat deze niet meer rond zullen dwalen in huis. Daarnaast blijft hij schoon en houd je zijn vacht vrij van vuil. Een extra fijn voordeel voor je huisdier is dat het meestal erg ontspannend is voor hem!

2. Maandelijks wassen

Maandelijks wassen is aan te raden in het geval als je een hond hebt. Maar doe dit zeker niet te vaak, want bij overmatig wassen kan de natuurlijke olie uit de vacht verdwijnen, waardoor de huid kan uitdrogen. Hierdoor zal je hond juist erger verharen. Zorg ervoor dat je alleen producten gebruikt die speciaal zijn samengesteld voor het wassen van je hond, omdat dit het best is voor zijn huid en vacht.

3. De juiste voeding

Het geven van de juiste voeding aan je hond of kat is ook belangrijk als het gaat om de vacht van je huisdier. Ze hebben bepaalde voedingsstoffen nodig, zodat hun huid en vacht stralend en gezond is. Dit is voer dat omega 6- en omega 3-vetzuren bevat.

4. Gebruik een rubberen handschoen voor je meubilair

Heb je grote hoeveelheden honden- en/of kattenharen op je meubilair liggen? Dan kun je daar makkelijk wat tegen doen door een rubberen handschoen te gebruiken. Maak de rubberen handschoen eerst een beetje nat en wrijf er daarna mee over je meubels. Heb je geen rubberen handschoen? Dan kun je het ook proberen met een rubberen raamwisser. Maak deze voor je hem gebruikt ook eerst even nat. Zuig daarna de haren op met de stofzuiger.

5. Kledingrollers zijn je beste vriend

Je kleding komt thuis al snel onder de katten- of hondenharen te zitten. Net vervelend als je even de deur uitgaat. Met een kledingroller kun je de haren makkelijk en snel verwijderen dus zorg dat je er altijd eentje bij de hand hebt.

6. Stofzuigen of een Swiffer gebruiken

Het meest voor de hand liggende om de overtollige honden- en kattenharen in huis te verwijderen is door te stofzuigen! Het is aan te raden om regelmatig te stofzuigen als je er veel last van hebt. Als je met iets minder moeite een hoopje kattenhaar wilt weghalen kun je een Swiffer – of een vergelijkbaar merk – gebruiken. Zo heb je minder last van alle rondvliegende honden- en kattenharen!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5386062/verharende-honden-en-katten-dit-kun-je-doen