Is dit het einde van rijlessen op de parking van Makro? Binnenkort wordt groot deel van parking afgesloten (Deurne)

[ad_1]

Deurne

Een groot deel van de parking van Makro in Deurne wordt binnenkort hermetisch afgesloten. Enkel het stuk tussen de twee wegen die van en naar het tankstation leiden, blijft toegankelijk. Dat bevestigt Deurns districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) na een gesprek met Wholesale Real Estate Belgium, dat de site beheert. Het betekent ook het einde van een tijdperk, want dan is het meer mogelijk wordt om in alle rust de eerste rijlessen te krijgen van ma of pa, iets waar de parking van de Makro toch voor gekend stond.

Vertrekken, stoppen en opnieuw vertrekken. Menig Antwerpenaar heeft die handeling tot in de oneindigheid herhaald op de parking van Makro. De parking is dan ook al meerdere generaties een populaire plek voor de eerste kennismaking met de ambriage en de gas- en rempedaal. Maar binnenkort zul je voor die eerste rijlessen een andere locatie moeten zoeken.

Wholesale Real Estate Belgium, de vastgoedpoot van Metro AG, het moederbedrijf van het failliete Makro gaat een groot deel van de parking binnenkort hermetisch afsluiten. Dat bevestigt Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester van Deurne. Hij zat onlangs samen met Wholesale Real Estate om de toekomst van de site te bespreken. “Op korte termijn zal het grootste deel van de parking hermetisch afgesloten worden”, weet Sekeris. “Bij grote evenementen zou het wel tijdelijk opengesteld kunnen worden. Enkel de twee wegen die de Krijgsbaan en de Turnhoutsebaan verbinden blijven toegankelijk, net als het gebied dat ertussen ligt. Die spie kan voorlopig als parking gebruikt blijven worden voor zij die de tram willen nemen bijvoorbeeld. Ook het tankstation zal bereikbaar blijven.”

© rr

Populairder dan ooit

De exacte datum dat de parking wordt afgesloten is niet gekend, maar het zou dus “op korte termijn zijn.” Op de lange termijn is het nog niet duidelijke welke invulling de enorme parking zal krijgen, al zijn er heel wat gegadigden.

LEES OOK. Veel interesse in terrein van Makro in Deurne na faillissement, plannen zijn uiteenlopend: van meer groen tot nieuwe snelweg

Sinds de sluiting van de Makro is de parking populairder dan ooit bij jonge bestuurders en hun rijbegeleider. Vroeger kon je enkel op zondag, de sluitingsdag van Makro, je rijvaardigheden aanscherpen. Nu kan het heel de week lang. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Laurens Eeman (18) en zijn vader Sam maken een geregeld gebruik van. “Ik heb hier in mijn tijd leren rijden en nu is het aan Laurens” vertelt Sam. “Hier heb je de ruimte en de rust om het te leren. Opgepast, hij gaat er aan beginnen. (lacht)

Sam Eeman met zijn zoon Laurens (18).© Patrick De Roo

“Waar anders?”

Maar als dat grootste stuk parking wordt afgesloten, blijft er maar weinig ruimte over om die ‘traditie’ verder te zetten. “Iedereen leert het hier”, zegt Artur, vader van Kacper (19) die dinsdag voor de derde dag achter het stuur kroop. “Het is hier groot, rustig. Jonge chauffeurs kunnen zicht richten op de lijnen. We zijn hier nu op een weekdag, maar in het weekend is het hier bijzonder druk. Afgelopen zondag nog. Toen zijn we vroeger gestopt, vanwege de vele chauffeurs in opleiding.”

“Ik leer het liever hier dan ineens op de gewone straat”, vult Kacper aan. “Dat geeft minder stress om de eerste dingen onder de knie te krijgen. Er is ruimte, dus je kan ook nergens tegen rijden. Ik zou niet weten waar we naartoe zouden moeten als dit wordt afgesloten.”

Ook Jente Devries (22) heeft hier leren rijden. Nu laat hij Aico, Louise en Sofie kennismaken met het start- en stopprincipe. “Waar zou je het anders doen?”, zegt hij. “Het zou heel jammer zijn voor al wie nog moet leren rijden in Antwerpen. Je kan ook perfect oefenen op vakparkeren. Doe het maar, he, op de drukke Ruggeveldlaan.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230314_96443566