Inwoners steken tijdens infomoment heel wat op over voedselbos op Molenvelden (Lille)

[ad_1]

Aan het voedselbos in Gierle vindt op donderdag 17 augustus een infomoment plaats.© Gemeente Lille

Gierle

Het lokaal bestuur van Lille houdt op donderdag 17 augustus samen met VELT een infomoment over het voedselbos aan de Molenvelden in Gierle.

Leerlingen van basisschool De Komeet in Gierle plantten eind december vorig jaar een voedselbos met tientallen fruitbomen aan op de Molenvelden aan Brulens in Gierle. De inwoners kunnen daar op termijn zelf allerlei vruchten als appels, peren, bessen, pruimen en noten plukken.

Het voedselbos in Gierle is een initiatief van de gemeente Lille en het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, de ecologische tuiniervereniging VELT en het burgercollectief Tuinen van hEden.

Op donderdag 17 augustus vindt om 19.30u ter plaatse een infomoment plaats over het voedselbos. “De deelnemers maken kennis met elkaar en met de initiatiefnemers. Ze krijgen een rondleiding op het terrein en uitleg over wat een voedselbos juist is”, luidt het bij de gemeente Lille. “Daarna bespreken ze samen de ideeën voor de verdere aanplanting en de mogelijke vruchten. Elke geïnteresseerde inwoner uit de buurt met een groen hart is welkom om zijn of haar steentje aan bij te dragen. Jong of oud, met of zonder tuinervaring, iedereen is welkom.”

Inschrijven voor het infomoment gebeurt via een e-mail aan de milieudienst van Lille. (bvdl)  

milieu@lille.be

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230811_93226212