Interim-trainer Geert Verhulst ziet Delta B verdiend punt pakken tegen Steenhuffel: “Derby blijft voor ons toch altijd iets speciaals” (Londerzeel)

[ad_1]

Voetbal 4de provinciale B Delta Londerzeel B

Geert Verhulst. “Mijn jongste speler is 16 jaar, mijn oudste een jaar of 24 en het zijn ook bijna allemaal jeugdspelers van de club.”© ebm

Productief derbyweekend voor Delta Londerzeel. De A-ploeg, autoritaire leider in derde provinciale B, ging zaterdagavond met 0-1 winnen bij Steenhuffel. Op hetzelfde moment hield de Londerzeelse B-ploeg, onder commando van interim-trainer Geert Verhulst, met een 1-1-gelijkspel een punt thuis tegen… Steenhuffel B. Verhulst nam tijdelijk over bij de vierdeprovincialer na het vertrek van Werner Van De Voorde, die meteen stopte toen hij vernam dat de club besloot volgend seizoen iemand in zijn plaats aan te stellen.

Eric Biesemans

“Dit was mijn tweede match als interim-coach”, zegt de 55-jarige Verhulst. “Een burentreffen tegen Steenhuffel blijft toch altijd speciaal voor ons. De spelers van de beide ploegen kennen mekaar uiteraard goed. De eerste helft was grotendeels in het voordeel van de bezoekers, maar na de pauze konden we toch op voorsprong komen. Na een strafschop kwam Steenhuffel nog langszij, zodat de wedstrijd eindigde op een billijk gelijkspel. Het zorgde voor twee tevreden kampen en verbroedering in de kantine.”

Verhulst werkt bij Delta B met een erg jonge ploeg, helemaal in lijn met de jeugdpolitiek van de club. “Mijn jongste speler is 16 jaar, mijn oudste een jaar of 24 en het zijn ook bijna allemaal jeugdspelers van de club. De club heeft voor een B-ploeg gekozen, omdat in het verleden bij de reserven geregeld een match de mist inging wegens een forfait. Van een titel spreken we hier niet, zolang de jonge kerels maar ervaring kunnen opdoen en wie weet dan op termijn kunnen doorgroeien naar de eerste ploeg.”

Verhulst is afkomstig uit het Brusselse, voetbalde lang bij SK Keerbergen, maar begon wegens blessures al snel aan zijn trainerscarrière. “Ik ben begonnen bij Ramsdonk, omdat mijn zoon daar speelde, maar nu ben ik al een decennium bij Delta aan de slag. Trainen bij de jeugd was altijd al mijn ding en daar zijn nu dus ook de beloften bijgekomen.”

Anderlecht-fan

Naast zijn activiteiten bij Delta is de vrachtwagenchauffeur trouwens ook nog een echte Anderlechtsupporter. “Dat geeft soms wel drukke weken, hoor. Op dinsdag en donderdag trainen de beloften en de B-ploeg samen en als het ene team dan op vrijdagavond speelt, het andere op zaterdag en als Anderlecht dan ook nog thuis speelt, dan zitten de weekends goed vol met voetbal. Al hebben we stiekem ook niet liever.” (lacht)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230214_95806215