Indiase groentesoep mét crispy noedels!

[ad_1]

Hugo’s menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Indiase groentesoep en daarna lees je de stappen voor het maken van de bijbehorende crispy noedels.

Indiase groentesoep

  • (Vegan) hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 3 eetlepel neutrale olie
  • 3 centimeter gember
  • 4 tenen knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 15 gr. koriander
  • 200 gr. wortel
  • 2 rode paprika’s
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • zout en chilipoeder
  • 1 blik witte bonen (400 gr.)
  • 1 ½ liter groentebouillon
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • ½ tot 1 eetlepel maiszetmeel
  • 1 portie crispy noedels (zie recept)

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten, tot het iets verkleurt.

Stap 2: Schil de gember en pel de knoflook. Rasp de gember en de knoflook boven de pan.

Stap 3: Snijd de chilipeper en de korianderstelen fijn en voeg deze ook toe.

Stap 4: Maak de wortel en paprika schoon en snijd in kleine blokjes.

Stap 5: Voeg de garam masala, kurkuma en ½ tot 1 theelepel chilipoeder toe en fruit 30 tot 60 seconden, zodat de geur vrijkomt.

Stap 6: Doe de wortel, paprika en witte bonen bij de rest van de ingrediënten in de pan. Roerbak voor ongeveer 1 minuut.

Stap 7: Voeg de bouillon, de sojasaus en azijn erbij. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Stap 8: Leng het maiszetmeel aan met een scheutje water. Voeg toe aan de soep en laat al roerend binden.

Stap 9: Verdeel de soep over vier kommen en doe de noedelcrispies en korianderblaadjes in de soep.

Crispy noedels

  • Bijgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 15 minuten + 30 minuten wachttijd

Ingrediënten:

  • 100 gr. tarwebloem + extra voor uitrollen
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • neutrale olie om in te frituren

Extra nodig:

Bereidingswijze:

Stap 1: Meng de bloem met het bakpoeder, zout en 50 milliliter water. Kneed in een paar minuten tot een deeg en laat het afgedekt minstens 30 minuten rusten.

Stap 2: Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. Als je het straks frituurt wordt het namelijk nog iets dikker.

Stap 3: Bestuif het deeg met bloem, rol op en snijd in dunne repen.

Stap 4: Verhit de olie in een wok of (frituur)pan tot 170 °C.

Stap 5: Frituur de noedels in ongeveer 1 minuut goudbruin. Schep de noedels om, zodat ze aan alle kanten bruinen.

Stap 6: Haal de crispy noedels uit de olie, laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5374562/recept-indiase-groentesoep-met-crispy-noedels