[ad_1]
Hugo’s menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Indiase groentesoep en daarna lees je de stappen voor het maken van de bijbehorende crispy noedels.
Indiase groentesoep
- (Vegan) hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 3 eetlepel neutrale olie
- 3 centimeter gember
- 4 tenen knoflook
- 1 groene chilipeper
- 15 gr. koriander
- 200 gr. wortel
- 2 rode paprika’s
- 1 eetlepel garam masala
- 1 theelepel kurkuma
- zout en chilipoeder
- 1 blik witte bonen (400 gr.)
- 1 ½ liter groentebouillon
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels natuurazijn
- ½ tot 1 eetlepel maiszetmeel
- 1 portie crispy noedels (zie recept)
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui ongeveer 5 minuten, tot het iets verkleurt.
Stap 2: Schil de gember en pel de knoflook. Rasp de gember en de knoflook boven de pan.
Stap 3: Snijd de chilipeper en de korianderstelen fijn en voeg deze ook toe.
Stap 4: Maak de wortel en paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Stap 5: Voeg de garam masala, kurkuma en ½ tot 1 theelepel chilipoeder toe en fruit 30 tot 60 seconden, zodat de geur vrijkomt.
Stap 6: Doe de wortel, paprika en witte bonen bij de rest van de ingrediënten in de pan. Roerbak voor ongeveer 1 minuut.
Stap 7: Voeg de bouillon, de sojasaus en azijn erbij. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Stap 8: Leng het maiszetmeel aan met een scheutje water. Voeg toe aan de soep en laat al roerend binden.
Stap 9: Verdeel de soep over vier kommen en doe de noedelcrispies en korianderblaadjes in de soep.
Crispy noedels
- Bijgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 15 minuten + 30 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 100 gr. tarwebloem + extra voor uitrollen
- ¼ theelepel bakpoeder
- snuf zout
- neutrale olie om in te frituren
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Meng de bloem met het bakpoeder, zout en 50 milliliter water. Kneed in een paar minuten tot een deeg en laat het afgedekt minstens 30 minuten rusten.
Stap 2: Bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. Als je het straks frituurt wordt het namelijk nog iets dikker.
Stap 3: Bestuif het deeg met bloem, rol op en snijd in dunne repen.
Stap 4: Verhit de olie in een wok of (frituur)pan tot 170 °C.
Stap 5: Frituur de noedels in ongeveer 1 minuut goudbruin. Schep de noedels om, zodat ze aan alle kanten bruinen.
Stap 6: Haal de crispy noedels uit de olie, laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.