‘Ik mis mijn zoontje als hij bij zijn vader is’

[ad_1]

Een jaar geleden gingen Eline en haar toenmalige vriend uit elkaar. “Sindsdien hebben we co-ouderschap over onze zoon. In principe gaat dit allemaal goed, mijn ex en ik hebben fijn contact en ik heb vrede met onze breuk. Wat ik wel lastig vind, is het gemis van mijn zoontje op de dagen dat hij bij zijn vader is. Ik hou me groot, maar het afscheid blijft moeilijk en de dagen zonder hem vind ik ronduit zwaar, nog steeds. Hoe ga ik daar beter mee om?”

Worstelen met een nieuw leven na een scheiding – hoe goed die ook verliep – is heel begrijpelijk, zegt therapeut en postpartum-specialist Tilda Klumpenaar: “Na een scheiding heb je tijd nodig om te wennen, rouwen, huilen en accepteren. Wees lief voor jezelf en gun jezelf die ruimte. Helaas is onze maatschappij zo ingesteld dat voor alles een ‘quick fix’ moet zijn, na een paar maanden ‘moet je er wel overheen zijn’. Zo’n onzin, wie bepaalt dat?”

“Gooi eruit wat eruit moet, wees boos of jank wanneer je wilt. Wees dus niet te hard voor jezelf, een scheiding is zwaar en de verwerking kent diverse stadia waar je doorheen moet. Stop dit niet weg, want hoe dan ook gaat het je inhalen.”

En hoe ga je om met het gemis van je kind als die bij je ex-partner is? Afleiding zoeken is sowieso een aanrader, zegt Klumpenaar. “Daarmee bedoel ik niet dat je moet vluchten voor je gevoelens want die mogen er zijn. Maar geef invulling aan de dagen zonder kroost. Doe dingen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt: ga sporten, je nagels lakken of lunchen met een vriendin. En geniet extra van de tijd dat jouw kind wel bij jou is. Die mooie momenten zijn namelijk óók voor jou, dus pak die vast.”

Wil je geen aflevering van deze rubriek missen? Klik dan op de Opvoedkwestie-tag hieronder en vervolgens links bovenin op ‘Volgen’.[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5371291/mis-zoontje-als-hij-bij-zijn-vader-echtscheiding-gezin-opvoeding