[ad_1]
Smashed aardappels
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2: Kook de aardappels (met schil) in circa 15 minuten gaar. Giet ze vervolgens af en laat ze even uitdampen.
Stap 3: Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daarover heen nog een stuk bakpapier. Plet daarna de aardappels met de achterkant van een pan en haal het bovenste bakpapier er weer vanaf.
Stap 4: Leg de takjes rozemarijn op de aardappels, besprenkel ze royaal met olijfolie en bestrooi met zout. Bak circa 30 minuten in de oven.
Stap 1: Breng een pan met water aan de kook.
Stap 2: Maak ondertussen de spruiten schoon en halveer de grote exemplaren. Kook daarna de spruiten in 2-3 minuten beetgaar en giet ze af.
Stap 3: Schil en snijd de peer in stukken. Verhit de boter in een koekenpan en bak de peer 3 minuten op middelhoog vuur en voeg vervolgens de spruiten toe. Rasp de sinaasappelschil en knijp het sap van een halve sinaasappel uit boven de pan. Voeg dan de honing toe en laat het geheel karamelliseren.
Stap 4: Hak de pecannoten grof.
Stap 5: Breng de spruiten op smaak met peper. Schep het op een bord en bestrooi het met de pecannoten.
Stap 1: Haal de entrecotes uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Stap 2: Verhit een scheut olie met een klontje boter in een koekenpan. Voeg aan beide kanten van het vlees wat peper en zout toe en bak ze daarna medium-rare (circa 2 minuten per kant).
Stap 3: Pel en snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringetjes.
Stap 4: Haal het vlees uit de pan en laat het circa 5 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.
Stap 5: Fruit de gesneden sjalot met de tijm in het bakvet van de pan. Snijd ondertussen de overgebleven koude boter in blokjes.
Stap 6: Blus de sjalot af met de rode wijn en het azijn en laat het iets inkoken. Draai vervolgens het vuur uit.
Stap 7: Voeg de blokjes boter één voor één toe en roer met een garde totdat de saus gaat binden. Breng de wijnsaus op smaak met peper en zout.
Stap 8: Trancheer het vlees, oftewel: snijd het in plakjes.
Stap 9: Leg de entrecote op het bord en lepel de rode wijnsaus eroverheen.
Eet smakelijk!