Hugo kookt: Chinese bami met kippendij én snelle custardtaartjes

[ad_1]

Chinese bami met kip – Chow Mein

Stap 1: Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de eiermie gaar in circa 4 minuten. Vergeet niet af en toe te roeren, zodat de noedels loskomen van elkaar. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.

Stap 2: Schil en rasp de gember en pel en snijd de knoflooktenen. Snijd daarna de spitskool in reepjes, kip in blokjes en lente-uien in stukjes van 3 cm en houd wat van het groen van de lente-ui apart.

Stap 3: Doe de kip, ei, maiszetmeel, een eetlepel sesamolie in een kom en kruid het met zout en peper. Meng dit door elkaar.

Stap 4: Verhit een wokpan op hoog vuur en doe er een scheut sesamolie in. Wanneer het warm is voeg je de kip toe en bak het circa 2 minuten. Daarna doe je de knoflook en gember erin. Na 1 minuut voeg je de spitskool en lente-ui erbij en dan bak je het nog eens 2 minuten. Snijd ondertussen het overgebleven groen van de lente-ui in dunne, schuine ringetjes.

Stap 5: Voeg de noedels toe aan de wok samen met de ketjap, sojasaus en taugé en roerbak het 1 tot 2 minuten totdat alles warm en gemengd is.

Stap 6: Schep de bami op de borden en bestrooi het met de overige lente-ui.

Snelle Chinese custardtaartjes

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet daarna de muffinvorm in.

Stap 2: Meng de eierdooiers, suiker, slagroom, melk en vanille-extract met een garde.

Stap 3: Steek 10 rondjes uit de bladerdeeglapjes en leg de deeglapjes in de vorm.

Stap 4: Schenk de custard in de bakjes en bak de taartjes 18-20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Let op: schenk ze niet te vol, want het deeg eromheen gaat nog iets rijzen. 

Stap 5: Laat circa 5 minuten afkoelen en haal de taartjes dan uit de vorm en serveer het op een bordje
 

Eet smakelijk!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5290609/recept-chinese-bami-met-kippendij-en-snelle