[ad_1]
Bereidingswijze:
Stap 1: Doe het gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water in een kommetje. Meng en laat een kwartiertje staan.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 3: Laat de chocolade au bain-marie smelten.
Stap 4: Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, cacao, amandelmeel, snufje zout en de kardemom.
Stap 5: Roer de olie, gesmolten chocolade en het lijnzaadmengsel erdoor, zodat je een dik, deegachtig beslag hebt. Verdun het geheel eventueel iets met een scheut water.
Stap 6: Zet de met bakpapier beklede vorm in de oven en bak de brownie in 35 tot 45 minuten gaar.
Stap 7: Laat de overige chocolade smelten en schenk over de brownie.
Stap 8, voor de liefhebbber: Serveer met een kop sterke koffie ernaast.
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Snijd er met behulp van een bord een cirkel uit van 22 cm doorsnede. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 3: Was de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd in smalle partjes.
Stap 4: Rangschik de appelschijfjes als een waaier op het deeg, houdt 1 cm van de rand vrij. Bestrooi met suiker en bak de taart 20 tot 25 minuten in de oven.
Stap 5: Rooster intussen het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.
Stap 6: Verwarm de jam in een steelpan en bestrijk de appeltaart ermee. Strooi de amandelen erover.
Tip: Bak en eet de taart dezelfde dag nog op, want dan is ‘ie op z’n lekkerst!