Hondenpoepzuilen op tien strategische locaties (Meerhout)

[ad_1]

Op tien verschillende locaties in Meerhout komen hondenpoepzuilen.© RR

Meerhout

In het kader van een proefproject zet het Meerhoutse gemeentebestuur op tien locaties hondenpoepzuilen. Daarin kunnen hondenbaasjes de poepzakjes deponeren.

Hondenpoep op straat is niet alleen ergerlijk en gevaarlijk, maar het kan ook een risico vormen voor de volksgezondheid. Daarom start het Meerhoutse gemeentebestuur in samenwerking met MooiMakers een proefproject met hondenpoepzuilen. Voorlopig komen op tien locaties in de gemeente kokervormige buizen te staan waarin enkel poepzakjes gedeponeerd mogen worden. De hondenpoepzuilen zijn herkenbaar aan de specifieke vorm en een duidelijke sticker. Als de hondenpoepzuilen positief onthaald worden en juist gebruikt worden, zullen ze blijven staan.  

De eerste hondenpoepzuilen zullen geplaatst worden op de kruising Sportlaan – Engstraat, Steenheuvel – Oude Molenstraat, Vestpad – St. Barbarastraat en langs het paadje van Molenveld naar Engelse Hof. Op deze plaatsen passeren veel hondeneigenaars tijdens hun dagelijkse wandeling, waardoor er soms veel overlast is door hondenpoep. Volgens het lokale bestuur is het plaatsen van een gewone vuilnisbak op deze locaties niet aangewezen omdat die huishoudelijk afval en sluikstort aantrekt. (af)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230807_92166837